Verstrekking persoonsgegevens bevolkingsadministratie beperken

Type bekendmaking
overig
Status
ter informatie
Locatie (postcode)
  • 8181ET 5
Publicatiedatum
06-10-2020
Kaart behorende bij: Verstrekking persoonsgegevens bevolkingsadministratie beperken

-

Beschrijving

De Basisregistratie personen (BRP) is de huidige vorm van de bevolkingsadministratie. Het bijhouden van de BRP is een taak van gemeenten en geregeld in de Wet BRP. Gemeenten wisselen onderling persoonsgegevens met elkaar uit, bijvoorbeeld als u naar een andere gemeente verhuist. Maar ook overheidsinstanties en een aantal aangewezen derden hebben in bepaalde gevallen toegang tot deze gegevens. Denk bijvoorbeeld aan de Belastingdienst.

Verstrekkingsbeperking

Het is wettelijk bepaald dat uw gegevens niet geheim blijven voor overheidsinstanties. Ook voor derden is dit wettelijk geregeld, maar in sommige gevallen kunt u bepalen dat derden geen toegang meer krijgen tot uw persoonsgegevens. Er is dan sprake van een verstrekkingsbeperking. Daarvoor dient u een schriftelijk verzoek in te dienen bij het college van burgemeester en wethouders van uw woongemeente.

Meer informatie

Als u meer wilt weten over de BRP, de verstrekkingen daaruit en de mogelijkheden tot beperking dan kunt u terecht op www.heerde.nl (trefwoord: verstrekkingsbeperking) of in het gemeentekantoor aan de Eperweg 5 in Heerde. Bent u nieuwsgierig welke overheidsorganen wettelijk recht hebben op uw persoonsgegevens? Kijk dan op www.wiekrijgtmijngegevens.nl.

Procedure

-