Burgemeester Jan Willem Wiggers: 'Versoepeling goed voor onze winkeliers'

Ik ben blij dat het kabinet naar de nood van onze winkeliers heeft geluisterd en de maatregelen heeft versoepeld. Het water stond velen aan de lippen. Als burgemeesters van de veiligheidsregio hadden we ook tot zulke versoepelingen opgeroepen. Ik ben daarom blij met onze winkeliers dat er nu weer positievere vooruitzichten zijn. 

Maar niet alleen daar zijn de zo noodzakelijk versoepelingen getroffen. Dat geldt ook voor de uitbreiding van de mogelijkheden tot sporten, de versoepeling voor de contactberoepen en de opening van het hoger onderwijs. Hoewel het natuurlijk spannend blijft wat de uitwerking van deze versoepeling is voor de verspreiding van het virus, ben ik blij dat hier weer extra mogelijkheden zijn. Dit is belangrijk voor onze economie en ons welzijn. Zeker ook voor onze jongeren zijn de verruimingen in de sport en het onderwijs van groot belang.

Tegelijkertijd wil ik daarbij de horeca en cultuur niet uit het oog verliezen. Het kabinet vindt het nog te vroeg om ook deze te openen. En ik kan me voorstellen dat ze niet alles in één keer kunnen versoepelen, daarvoor gaat de verspreiding van het virus te snel. Maar ook de horeca en cultuur hebben momenteel zwaar te lijden. Dat mogen we niet uit het oog verliezen. Ik hoop dat ook voor hen snel versoepelingen mogelijk blijken.

Jan Willem Wiggers
Burgemeester

Lees ook de reactie vanuit de Veiligheidsregio Noord en Oost Gelderland (VNOG) namens de 22 burgemeesters (waaronder Heerde).