Burgemeester Jan Willem Wiggers: We mogen weer!

28-06-2021

Het komt bijna onwerkelijk over. Ruim een jaar lang waren we beperkt in wat we gezamenlijk konden doen. Theater of bioscoop, evenementen, bij elkaar op bezoek, het was allemaal beperkt. Maar met ingang van deze week mag het allemaal weer, mits we op anderhalve meter afstand blijven. Het voelt bijna vreemd en onwennig om dit weer te kunnen doen nu de Rijksoverheid opening toestaat.

Maar hoewel onwennig is het natuurlijk wel heel fijn dat dit weer kan. In Heerde weten we als geen ander hoe belangrijk de maatregelen zijn geweest. Na de donkere en zware periode van de eerste golf waren de besmettingscijfers daarna meestal beter dan landelijk. En dat komt omdat we ons bewust waren van het belang van de maatregelen en ons daaraan hielden. Hierdoor, én omdat we ons uitgebreid lieten en laten vaccineren, hebben we corona nu voor een groot deel onder controle. Toch hebben velen van u nog dagelijks te maken met Covid19 vanwege een moeizaam herstel, blijvende beperkingen of omdat een dierbare u ontviel. 

Ik wil u allemaal hartelijk danken voor de manier waarop u zich in de afgelopen tijd heeft gedragen en uw bereidheid tot vaccineren. Samen hebben we het mogelijk gemaakt dat we een zomer tegemoet gaan waarin weer veel mogelijk is.

Laten we vooral genieten en gebruik maken van deze opening. Maar houd daarbij wel de anderhalve meter in de gaten. Want alleen dan houden we corona onder controle. En kan de opening blijven.

Ik wens u allen een mooie en open zomer toe!

Jan Willem Wiggers, 
burgemeester