Huwelijksvoltrekkingen / geregistreerde partnerschappen

06-04-2020 (aangepast 07-08-2020)

Samenkomsten voor huwelijken zijn toegestaan. Bij de voltrekking van een huwelijk of partnerschapsregistratie houdt de gemeente Heerde zich aan de gestelde maatregelen van maximaal 100 personen bij een huwelijksvoltrekking.

Hierbij geldt dat de voltrekking van een huwelijk of partnerschapsregistratie alleen door mag gaan als alle hygiënemaatregelen ter bestrijding van het coronavirus in acht worden genomen, aanwezigen 1,5 m afstand tot elkaar kunnen houden en geen van de aanwezigen gezondheidsklachten heeft. Omdat niet alle trouwlocaties hieraan kunnen voldoen wanneer er 100 personen binnen zijn leest u hier onder per locatie wat de mogelijkheden zijn.

Kosteloos huwelijk/partnerschap op maandag om 8:30 uur of 9:00 uur

Het kosteloos voltrekken van een huwelijk / registreren van een partnerschap kan doorgang vinden. Hiervoor blijft het beleid van de gemeente Heerde gelden dat alleen het bruidspaar met 2 getuigen komt. We maken gebruik van een grotere spreekkamer waardoor we 1,5 meter afstand van elkaar kunnen houden.

Huwelijk/partnerschap tegen gereduceerd tarief op dinsdag om 8:30 uur of 9:00 uur

Een huwelijk voltrekken of registreren van een partnerschap tegen gereduceerd tarief kan in Dorpshuis ‘De Heerd’ doorgang vinden. Voor de voltrekking van het huwelijk of partnerschapsregistratie gelden de huidige regels (van maximaal 15 personen) met inachtneming van de RIVM regeling.

Overige huwelijken / partnerschappen

De gemeente Heerde heeft verschillende trouwlocaties. In verband met de gestelde eisen zijn enkele trouwlocaties momenteel niet beschikbaar of beperkt beschikbaar voor de voltrekking van een huwelijk of partnerschapsregistratie:
•    Momenteel kan geen gebruik worden gemaakt van de locaties Vosbergen en Villa Bakhuis.
•    Vrieze’s Erfgoed heeft de mogelijkheid om maximaal 20 gasten te ontvangen naast het (bruids)paar, de trouwambtenaar en de bode.   
•    Dorpshuis ‘De Heerd’ is momenteel geschikt voor maximaal 26 gasten naast het (bruids)paar, de trouwambtenaar en de bode.

Daarnaast geldt dat géén van de aanwezigen bij de voltrekking van het huwelijk of  partnerschapsregistratie gezondheidsklachten mag hebben. Kijk voor meer informatie over gezondheidsklachten op de website van het RIVM.

Gerelateerde informatie