Huwelijksvoltrekkingen / geregistreerde partnerschappen

4-11-2020

Samenkomsten voor huwelijken zijn toegestaan. Bij de voltrekking van een huwelijk of partnerschapsregistratie houdt de gemeente Heerde zich aan de maatregelen van maximaal 30 personen.

Hierbij geldt dat de voltrekking van een huwelijk of partnerschapsregistratie alleen door mag gaan als alle hygiënemaatregelen ter bestrijding van het coronavirus in acht worden genomen, aanwezigen 1,5 m afstand tot elkaar kunnen houden en geen van de aanwezigen gezondheidsklachten heeft. Kijk voor meer informatie over gezondheidsklachten op de website van het RIVM.

Kosteloos huwelijk/partnerschap op maandag om 8:30 uur of 9:00 uur

Het kosteloos voltrekken van een huwelijk / registreren van een partnerschap kan doorgang vinden. Hiervoor blijft het beleid van de gemeente Heerde gelden dat alleen het bruidspaar met 2 getuigen komt. We maken gebruik van een grotere spreekkamer waardoor we 1,5 meter afstand van elkaar kunnen houden.

Huwelijk/partnerschap tegen gereduceerd tarief op dinsdag om 8:30 uur of 9:00 uur

Een huwelijk voltrekken of registreren van een partnerschap tegen gereduceerd tarief kan in Dorpshuis ‘De Heerd’ doorgang vinden. Voor de voltrekking van het huwelijk of partnerschapsregistratie gelden de huidige regels met inachtneming van de RIVM regeling.

Overige huwelijken / partnerschappen

De gemeente Heerde heeft verschillende trouwlocaties. Voor het toelaten van gasten worden de landelijke regels gevolgd. Op dit moment zijn dat dus 30 personen (binnen). Dat is inclusief kinderen en exclusief personeel. Wij adviseren echter om contact op te nemen met de betreffende locatie om navraag te doen of de locatie het maximale aantal van 30 personen kan ontvangen vanwege de geldende regels. 

Gerelateerde informatie