Huwelijksvoltrekkingen / geregistreerde partnerschappen

06-04-2020

Samenkomsten voor huwelijken zijn toegestaan. Bij de voltrekking van een huwelijk of partnerschapsregistratie in de periode tot in ieder geval 1 juni 2020 (en anders zo lang de regeling van het kabinet van kracht blijft) houdt de gemeente Heerde zich aan de gestelde maatregelen van maximaal 30 personen bij een huwelijksvoltrekking.

Hierbij geldt dat de voltrekking van een huwelijk of partnerschapsregistratie alleen door mag gaan als alle hygiënemaatregelen ter bestrijding van het coronavirus in acht worden genomen én aanwezigen 1,5 m afstand tot elkaar kan houden. Omdat niet alle trouwlocaties hieraan kunnen voldoen wanneer er 30 personen binnen zijn leest u hier onder per locatie wat de mogelijkheden zijn.

Kosteloos huwelijk/partnerschap op maandag om 8:30 uur of 9:00 uur

Het kosteloos voltrekken van een huwelijk / registreren van een partnerschap kan doorgang vinden. Hiervoor blijft het beleid van de gemeente Heerde gelden dat alleen het bruidspaar met 2 getuigen komt. We maken gebruik van een grotere spreekkamer waardoor we 1,5 meter afstand van elkaar kunnen houden.

Huwelijk/partnerschap tegen gereduceerd tarief op dinsdag om 8:30 uur of 9:00 uur

Een huwelijk voltrekken of registreren van een partnerschap tegen gereduceerd tarief kan in Dorpshuis ‘De Heerd’ doorgang vinden. Voor de voltrekking van het huwelijk of partnerschapsregistratie gelden de huidige regels (van maximaal 15 personen) met inachtneming van de RIVM regeling.

Overige huwelijken / partnerschappen

De gemeente Heerde heeft verschillende trouwlocaties. In verband met de gestelde eisen zijn enkele trouwlocaties momenteel niet beschikbaar of beperkt beschikbaar voor de voltrekking van een huwelijk of partnerschapsregistratie:
•    Momenteel kan geen gebruik worden gemaakt van de locaties Vosbergen en Villa Bakhuis.
•    Vrieze’s Erfgoed heeft de mogelijkheid om maximaal 20 gasten te ontvangen naast het (bruids)paar, de trouwambtenaar en de bode.   
•    Dorpshuis ‘De Heerd’ is momenteel geschikt voor maximaal 26 gasten naast het (bruids)paar, de trouwambtenaar en de bode.

Daarnaast geldt dat géén van de aanwezigen bij de voltrekking van het huwelijk of  partnerschapsregistratie gezondheidsklachten mag hebben. Kijk voor meer informatie over gezondheidsklachten op de website van het RIVM.

Deze regeling gaat per direct in en duurt in ieder geval tot 1 juni 2020.

Gerelateerde informatie