Maatregelen van de gemeente Heerde

16-03-2020

De burgemeester van Heerde heeft tot enkele aanvullende maatregelen besloten in verband met het coronavirus, nu het Rijk gisteren ook strengere voorzorgsmaatregelen heeft aangekondigd.

Openingstijden gemeentekantoor op woensdag

De openingstijden op de woensdag worden gelijk getrokken met de openingstijden op andere dagen. Dat betekent dat de openstelling van burgerzaken in de vroege ochtend en de middag/avond komen te vervallen. We doen dit om de gezondheidsrisico’s van het baliepersoneel zo laag mogelijk te houden. Bovendien komen er deze dagen minder mensen naar de gemeente.

De openingstijden voor alle afdelingen van de gemeente zijn nu dus: van maandag t/m vrijdag van 08.30-12.30 uur. Mensen met klachten zoals griepachtige verschijnselen vragen we om via mail of telefoon contact op te nemen en niet naar het gemeentekantoor te komen.

Raadsvergaderingen vervallen

De voorzitter van de gemeenteraad, gelet op onder meer de verscherpte maatregelen en de gevoelens van de raad, heeft besloten om tot 6 april de geplande vergaderingen te laten vervallen. Dit geldt onder andere voor de gemeenteraadsvergadering van 23 maart en de themabijeenkomst over de Regionale Energiestrategie van 30 maart.

Gymlokalen gesloten

Omdat opgeroepen is door het rijk om bijvoorbeeld sportscholen te sluiten, worden in de gemeente Heerde ook de gymlokalen gesloten voor zowel scholen, verenigingen als particulieren.