Contact houden met ouderen en kwetsbaren in tijden van corona

15-04-2020

Het is op dit moment heel belangrijk om contact te houden met ouderen en kwetsbare mensen. Want door het coronavirus blijven juist deze mensen nu zoveel mogelijk thuis. Eenzaamheid en verveling liggen op de loer. Dat willen we liever voorkomen! Contact houden, samen de tijd verdrijven en hulp bieden kan gelukkig ook digitaal. Op www.zorgvannu.nl/blogs staan veel tips. Hieronder enkele van die tips.

Makkelijke tablet voor ouderen

Nu we fysiek contact beter kunnen vermijden, is digitaal contact een goed alternatief. Voor ouderen die moeite hebben met computers en smartphones kan een ‘makkelijke tablet’ een uitkomst zijn. Op deze tablets is een foto of filmpje sturen en beeldbellen met kind of kleinkind net wat eenvoudiger. www.zorgvannu.nl .

Samen online spelletjes spelen

Op afstand van elkaar toch samen een spelletje spelen? Op www.samenspelen.online staan heel veel leuke voorbeelden. En om te zorgen dat je niet uitgespeeld raakt, komt er elke dag een nieuw spel bij. 

Familienet gratis beschikbaar

Familie kan niet meer op bezoek komen bij bewoners van verpleeghuizen. Daarom is de virtuele huiskamer www.familienet.nl nu gratis beschikbaar voor alle zorginstellingen die nog geen account hebben. Via een veilige persoonlijke pagina kunnen medewerkers berichten, foto’s en video’s delen. Zo blijft de familie goed op de hoogte van belangrijke en mooie momenten in het dagelijks leven van de bewoner. 

Nationale Thuisbingo

Tot 28 april kan jong en oud doordeweeks elke dag meedoen aan bingo via internet. Bingo spelen is ontzettend leuk, maar waar het echt om gaat is dat er persoonlijk contact is met ouderen. Een kort gesprek kan al veel voor iemand betekenen. Op dinsdag 28 april wordt afgesloten met een grootse finale. Kijk op www.denationalethuisbingo.nl.