In gesprek met Johan Horst, voorzitter Dorpsraad Wapenveld

24-06-2020

Nu de maatregelen steeds meer versoepelen, komen we in een nieuwe fase terecht als samenleving. We krijgen meer ruimte. En misschien is dat juist wel een lastiger fase. Met meer versoepelingen kan het soms juist moeilijker zijn dan eerst. We kunnen het dan ook alleen samen doen. En we blijven voorzichtig, zeker in Heerde. Toch willen we ook vooruitkijken en delen hoe we dit, binnen de gestelde kaders door de overheid, goed kunnen doen met elkaar. In gesprek met Johan Horst, voorzitter Dorpsraad Wapenveld.

“Je ziet dat er een ommekeer is. Het is zichtbaar dat er versoepeling plaatsvindt in Wapenveld. Ik word bijvoorbeeld weer benaderd op straat. Als leden van de Dorpsraad worden we wel eens aangesproken met vragen. Voor corona gebeurde dat regelmatig maar tijdens de crisis was dat niet meer aan de orde. Je zag vooral dat mensen om elkaar heen liepen en zich dus goed aan de maatregelen hielden. Corona had een behoorlijke impact op een dorpje als Wapenveld. Op het moment dat de uitbraak hier ernstige vormen ging aannemen, veranderde het leven van het ene op andere moment. Het verenigingsleven viel helemaal stil en de agenda van de Dorpsraad was leeg. Ik ben zelf oud bestuurslid en erelid bij voetbalclub WZC, een club met meer dan 500 leden. Dat stopte van de een op de andere dag, een leeg veld, met alleen nog rode linten er omheen. Voor veel mensen viel daarmee een groot deel vrijetijdsbesteding weg. 

Na drie maanden stilstand komt nu alles weer langzaam op gang. Je merkt dat mensen daar aan toe waren. Nu bijvoorbeeld Rehoboth coronavrij is, mogen bewoners weer naar buiten. Deze vrijheid wordt met beide handen aangegrepen. Ook starten de activiteiten die we als Dorpsraad hebben langzaam op. We zitten bijvoorbeeld weer om tafel met het college en ambtenaren over allerlei actuele zaken. Hier zijn we al langer mee bezig maar dit kwam door corona stil te liggen. En wat ook fijn is: de voetbaltrainingen zijn gestart en op 1 juli mag wettelijk de kantine weer open. Het bestuur kijkt of dat gaat lukken en hoe ze dit gaan invullen met de maatregelen maar het zijn goede vooruitzichten waar we blij mee zijn. Wel moeten met elkaar we alert blijven, want alleen zo kunnen we samen corona verslaan.”