Medewerker in beeld: Ada Roeke

Ada Roeke houdt van haar werk binnen de gemeente Heerde. Ze is adviseur op het gebied van vitaliteit, arbeidsomstandigheden en duurzame inzetbaarheid. “Eigenlijk heb ik het leukste werk dat er is. Elke dag is anders” aldus Ada. Ze werkt al heel veel jaren bij Personeel & Organisatie (P&O). En dat doet ze al zo lang omdat ze P&O een boeiend vakgebied vindt.

“Ik vind het zo leuk omdat ik elke keer een andere pet op heb en ‘de mens’ centraal staat. De ene keer draag ik de pet van P&O-adviseur, de andere keer die van loopbaan- of leefstijlcoach, casemanager verzuim, interne vertrouwenspersoon of preventiemedewerker. Verder ontwikkel ik beleid, zoals vitaliteits- arbo- of omgangsvormenbeleid. Door onder andere dit beleid tonen we goed werkgeverschap en hopen we aantrekkelijk werkgever te zijn! Dit alles maakt mijn werk nooit saai. Die afwisseling heb ik ook nodig.

Als iemand bij ons in dienst komt kan er van alles gebeuren tijdens die loopbaan. Denk aan ziekte, het ervaren van hoge werkdruk, mantelzorger worden, samenwerkingsproblemen, niet meer op de goede plek zitten qua functie etc. Vanuit mijn verschillende rollen probeer ik er voor te zorgen dat medewerkers hun werk met plezier kunnen doen. Hierbij heb ik ook een adviserende rol richting het MT. Ik voel me echt die bekende ‘spin in het web’. Het zien van mensen vind ik belangrijk, hoewel dat wel meer een uitdaging is geworden door het (deels)thuiswerken. In de loop der jaren heb ik mezelf voortdurend ontwikkeld. En in die ontwikkeling heb ik gemerkt dat ik het coachen van medewerkers het allerleukst vind.

Ik ben ook dankbaar dat ik de ruimte krijg om deze rol te vervullen. Ik zie dat medewerkers soms net dat steuntje in de rug nodig hebben waardoor ze bijvoorbeeld minder werkstress gaan ervaren, werk vinden dat beter bij ze past, de werk-privé balans bewaken of een gezondere leefstijl krijgen.

Ik ben trots op onze gemeente waar ik zelf al mijn leven lang woon. En trots op alle medewerkers die hun best doen om alle taken die er bij een gemeente liggen goed uit te voeren. En dat zijn veel en complexe taken! Ik mag daar, samen met mijn collega’s van P&O, indirect aan bijdragen!

Ada Roeke