Medewerker in beeld: Kees Beekhuis

De coronamaatregelen beginnen langzaam te versoepelen. De terrassen mogen bijvoorbeeld weer open en we gaan allemaal meer naar buiten, dat ziet onze BOA Kees Beekhuis ook. Samen met drie andere BOA’s zorgt Kees er onder andere voor dat we met de versoepelingen ook 1,5 meter blijven houden. Kees: “In het begin was iedereen heel precies, maar je ziet nu gaandeweg dat iedereen wat losser wordt. Vooral bij supermarkten is het soms erg druk." Doordat de maatregelen veranderen en versoepelen, moeten de BOA’s ook steeds anders handhaven. Kees: “Eerst was het bijvoorbeeld verboden om samen buiten te sporten, nu mag dat weer. En ook de terrassen mogen weer open. Deze versoepelingen zorgen ervoor dat er steeds meer een grijs gebied ontstaat van wat wel en niet mag. We krijgen hier ook veel vragen over van inwoners en ondernemers.”

Kees is in deze coronatijd weer fulltime gaan werken, om zijn BOA-collega’s te ondersteunen. Kees: “Het zijn soms drukke en lange dagen, maar ik heb veel plezier in mijn werk. Ik vind het mooi dat we dit met elkaar doen, want alleen samen krijgen we corona onder controle. We merken ook veel waardering van inwoners voor ons werk. Corona heeft ook een grote impact op ons dorp, dat zien wij ook. Als je bijvoorbeeld zoveel mensen in een rouwstoet ziet staan, doet dat wel wat met je. Mensen worden met beide benen op de grond gezet en zijn voorzichtig.”

Onze BOA’s doen hun best om inwoners te wijzen op de nieuwe maatregelen en de 1,5 meter afstand. Voor hen was het ook een leertraject hoe ze dat het beste kunnen doen. Het was soms zoeken naar een balans tussen strikte naleving van de regels en de teugels laten vieren. Kees: “We proberen het niet te zwaar te maken. We spreken inwoners erop aan en maken vaak ook een leuk praatje. Laatst wezen we bijvoorbeeld ook een groepje jongeren op de 1,5 meter afstand. Op zo’n moment hebben we samen ook even schik. We krijgen van jongeren ook vragen over hoe ze bijvoorbeeld met acht personen naar buiten kunnen. De jongeren doet dat eigenlijk best goed.”

We zijn blij dat Kees weer in zijn oude rol als BOA is gestapt. Maar hij mist ook zijn collega’s die nu thuiswerken. Kees: “Ik werk veel buiten en zie af en toe nog een paar collega’s op kantoor, dat vind ik fijn. Maar veel andere collega’s spreek ik nu alleen telefonisch. Ik mis de contacten die je normaal gesproken hebt, dat je gewoon even naar elkaar toe loopt. Ik hoop dat dit snel weer kan.” En het werk van Kees draagt hieraan bij. Mede dankzij hem krijgen we samen corona onder controle en kunnen we elkaar hopelijk snel weer zien.