Medewerker in beeld: Tinus Smit

De steeds veranderende coronamaatregelen leveren veel vragen op, dat weet Tinus Smit, onze beleidsadviseur Sociaal Maatschappelijke Verbinding, maar al te goed. Tinus heeft een breed werkpakket en houdt zich bezig met de Participatiewet en inkomen. Maar daarnaast heeft hij ook kunst, cultuur en volksgezondheid in zijn pakket. Allemaal onderwerpen die door de coronacrisis geraakt worden. Tinus: “Elke keer als het kabinet nieuwe maatregelen aankondigt, levert dat vragen op. Hierop moeten we natuurlijk wel een antwoord zien te vinden.”

Het werk van Tinus ziet er nu anders uit, maar het ‘gewone’ werk gaat ook gewoon door. Op dit moment is hij bijvoorbeeld bezig met de uitvoering het plan voor armoedebestrijding. Tinus: “We richten ons daarbij ook op verborgen armoede. Op de mensen die armoede ervaren, maar daarmee niet naar buiten komen. Een onderdeel van het plan is Startpunt Geldzaken. Dit heeft u misschien al voorbij zien komen op onze kanalen. Wanneer u zich zorgen maakt over uw financiële situatie, is Startpunt Geldzaken misschien iets voor u.” Daarnaast onderhoudt Tinus veel contacten met externe partijen, vooral in deze coronatijd, omdat we zo snel mogelijk willen helpen als dat nodig is.

Tinus: “Het is heel bijzonder om te zien welke mooie initiatieven er uit de Heerder samenleving komen. Een mooi voorbeeld is dat een inwoner en de Jan Nienhuisvereniging zomaar inspringen om voedselpakketten te betalen, toen de Voedselbank tijdelijk niet kon leveren. Ook de creativiteit en flexibiliteit van het Cultuurplein en de Bibliotheek om de dienstverlening zoveel mogelijk in stand te houden, spreekt mij erg aan.”

“Samen met mijn collega’s zet ik mij in deze periode extra in om de inwoners van de gemeente Heerde zo goed mogelijk te ondersteunen”, aldus Tinus.