Gratis zelftests voor lage inkomens

Voor mensen met een laag inkomen heeft de gemeente Heerde 500 zelftests ingekocht. De zelftests kunnen vanaf 21 december worden opgehaald bij Stip Heerde, de publieksbalie van het gemeentekantoor, de Rode Beer, de Hof van Cramer of De Heerd. Ook verwerkt de Voedselbank zelftests in de voedselpakketten. Er wordt niet op inkomen gecontroleerd. De gemeente vertrouwt erop dat inwoners die zelf wel een zelftest kunnen betalen, geen gebruik maken van deze gratis zelftests. Meer informatie vindt u op www.rijksoverheid.nl (trefwoorden: zelftest gebruikt).

Wanneer een zelftest doen?

De gemeente Heerde vindt het belangrijk dat iedereen zich aan de coronaregels houdt. Want alleen samen krijgen we corona onder controle. Heeft u klachten die horen bij het coronavirus? Doe dan zo snel mogelijk een test: bij de GGD of een zelftest.

Een zelftest is een coronatest die u zelf thuis gebruikt, voor de zekerheid als u ergens naartoe gaat of als u klachten heeft. Ook als u volledig bent gevaccineerd of al corona heeft gehad, is het verstandig om een zelftest gebruiken. Zelftesten koopt u bij de apotheek, drogist of supermarkt.