Vangt u Oekraïense vluchtelingen op?

In de gemeente Heerde zijn meerdere gastgezinnen die Oekraïense vluchtelingen opvangen. Maar in de tijd dat ze in Nederland wonen, willen ze misschien werken, naar school of gebruik maken van bepaalde hulp. Daarvoor is het nodig dat ze zich inschrijven in de gemeente.

Oekraïense vluchtelingen kunnen zich inschrijven bij de gemeente

Oekraïners (kinderen en volwassenen) die in de gemeente Heerde verblijven, kunnen zich hier laten inschrijven in de Basisregistratie Personen (BRP). Met de inschrijving in de BRP krijgen zij een Burgerservicenummer (BSN). Dat is bijvoorbeeld nodig als zij hier willen werken of gebruik willen maken van regelingen (bijvoorbeeld voor een financiële bijdrage) of diensten van de Nederlandse overheid. Om zich in te schrijven, moeten ze zelf naar het gemeentekantoor aan de Eperweg komen.

Vangt u thuis Oekraïense vluchtelingen op?

Wijst u hen dan op de inschrijving in de BRP. U mag als het nodig is ook met diegene meekomen naar het gemeentekantoor.

Maakt u zich zorgen?

Over de traumatische ervaringen van de ouders of kinderen? Of heeft u misschien andere vragen over werk, school, geld, gezondheid? Neem dan contact op met het Steun- en informatiepunt (Stip). Stip is elke werkdag telefonisch bereikbaar via 0578 - 69 94 99.

Stip en Vluchtelingenwerk houden samen spreekuur op Groot Stokkert. Hierbij is ook een tolk aanwezig.

Het spreekuur is op

  • maandag van 10.00 uur tot 12.00 uur
  • woensdag van 13.00 uur tot 15.00 uur 

Meer informatie vindt u op onze Oekraïne-webpagina.