April 2022

 • Cittaslow- en Fairtradesupporters zoeken verbinding in naoberschap

  30 april 2022

  In de gemeente Heerde gaan de Fairtrade- en Cittaslow-supporters samenwerken aan wereldwijd naoberschap. De supporters van beide keurmerken kwamen onlangs samen in een geslaagde bijeenkomst om inspiratie op te doen en te bespreken hoe ze inhoud kunnen geven aan dit idee.

 • Twee Koninklijke Onderscheidingen in Heerde

  26 april 2022

  Twee inwoners van de gemeente Heerde hebben tijdens de jaarlijkse lintjesregen een Koninklijke Onderscheiding opgespeld gekregen door burgemeester Jan Willem Wiggers. Het gaat om de heren Dick van de Streek en Ben van der Linde.

 • Bezorgd over kwaliteit gebied en natuur op de Noord-Veluwe

  26 april 2022
  Een delegatie van de gemeenten Elburg, Epe, Hattem, Heerde, Oldebroek en Voorst heeft met minister Harbers van infrastructuur en waterstaat de zorgen gedeeld die leven onder de inwoners. “Die zorgen gaan over de gevolgen van het geplande overvliegend vliegverkeer vanaf Lelystad Airport. Naast de geluidsoverlast betreft dat de economische schade, zoals het wegvallen van werkgelegenheid, de extra schade in de natuur en problemen bij het oplossen van andere maatschappelijke opgaven, als gevolg van de stikstofuitstoot,” verklaart burgemeester Tanja Haseloop als woordvoerder namens de zes gemeenten.

 • Wethouder Cegerek stopt per 1 mei

  25 april 2022

  Wethouder Yasemin Cegerek van de gemeente Heerde stopt per 1 mei. Tijdens de raadsvergadering van 25 april zal ze afscheid nemen van de gemeenteraad.

 • 14 Veluwse gemeenten bundelen opnieuw hun krachten

  25 april 2022

  Een duurzame groei van de Veluwse vrijetijdseconomie, dat is wat veertien gemeenten en VisitVeluwe voor ogen hebben. Deze week ondertekenen zij hiervoor een samenwerkingsovereenkomst. Merkleider VisitVeluwe, Reinou de Haan: ‘Nergens anders in Nederland werken zoveel gemeenten op dergelijke schaal op dit gebied samen.'

 • Gedicht dodenherdenking

  21 april 2022

  Op 4 mei leest Elle Kommer (10 jaar) tijdens de herdenking haar zelfgeschreven gedicht voor bij het oorlogsmonument naast het Raadhuis.

 • Het virus blijft onder ons, waakzaamheid is geboden

  19 april 2022

  Op 15 maart hebben we afscheid genomen van de meeste maatregelen. Dit heeft nog niet geleid tot extra druk op de zorg. Toch is het virus niet weg.

 • Vermelding of advertentie in gemeentemagazine Heerde

  19 april 2022

  Krijgt u wel eens aanbiedingen voor een vermelding of advertentie in een gemeentegids of -magazine? En twijfelt u dan of het wel om het officiële gemeentemagazine van de gemeente Heerde gaat? Let dan goed op, want er zijn veel andere organisaties en websites die lijken op een gemeentelijke uitgave, maar dat niet zijn.

 • Harold Zoet formateur in Heerde

  19 april 2022

  GBP, CDA en ChristenUnie/SGP hebben Harold Zoet bereid gevonden om als formateur de gesprekken tussen de 3 partijen te begeleiden. Deze gesprekken moeten leiden tot een aansprekend en realistisch coalitieprogramma.

 • Kinderen geven het ja-woord

  19 april 2022

  In de afgelopen weken hebben leerlingen van groepen 3 en 4 van meerdere basisscholen een bijzondere les gehad over trouwen. Daarbij werd zelfs een huwelijksvoltrekking nagespeeld.

 • Start preventieve bestrijding eikenprocessierups

  13 april 2022

  Begin april zijn de eerste eikenprocessierupsen waargenomen. Om gezondheidsklachten te voorkomen wordt er binnen de gemeente Heerde preventief gespoten met nematoden (aaltjes). Dit is een biologische manier van bestrijding waarbij aaltjes worden gebruikt die parasiteren op de eikenprocessierupsen. Dit voorkomt dat het uitgroeit tot een plaag. 

 • Ondernemersfonds en gemeente tekenen uitvoeringsovereenkomst

  14 april 2022

  De gemeente Heerde en het Ondernemersfonds gemeente Heerde (OFGH) ondertekenden op 14 april een uitvoeringsovereenkomst voor de komende 5 jaar. Hiermee zijn de activiteiten en doelstellingen van het OFGH vastgelegd en is vastgelegd hoe de gemeente en het OFGH met elkaar samenwerken.

 • Een vluchtsleutel, heeft u hem al opgehangen?

  14 april 2022

  U wilt de deur uit, maar kunt de sleutels nergens vinden. Herkent u dat ook? Wij zijn gemiddeld 10 minuten per dag bezig met het zoeken naar spullen die we ergens hebben laten slingeren.

 • Onderwijs Oekraïense kinderen dichtbij opvanglocatie door samenwerking

  14 april 2022

  De eerste schooldag zit er op voor de Oekraïense kinderen van 6-12 jaar, die in de gemeente Heerde verblijven. Op woensdagochtend 13 april startten ruim 20 Oekraïense kinderen op basisschool de Goede Herder in Wapenveld. Dit deden zij in de eerste NT2-taalklas van de gemeente Heerde.

 • Heerde verwelkomt nieuwe inwoners

  07 april 2022

  Onlangs hebben twee jongeren een nieuw thuis gevonden in de gemeente Heerde. Deze nieuwe inwoners zijn de eersten die onder de nieuwe Wet inburgering 2021 gaan inburgeren. Deze wet is sinds januari 2022 van kracht. De gemeente gaat nieuwkomers begeleiden bij hun inburgering op basis van een persoonlijk Plan Inburgering en Participatie (PIP).

 • Coalitie college Heerde krijgt vorm

  11 april 2022

  De gemeente Heerde is weer een stapje dichterbij de vorming van een nieuw college. Er zijn verschillende gesprekken geweest, samen met informateur Fred de Graaf. Gemeentebelang Boerenpartij mocht daarin als grootste partij het initiatief nemen.

 • Definitief ontwerp nieuwe aansluiting H2O bedrijvenpark gereed

  07 april 2022

  De nieuwe aansluiting bij Wezep op de A28 zorgt voor minder verkeer door Wezep en verbetert de bereikbaarheid van bedrijventerrein H20. Provincie Gelderland start met het voorbereiden van de aanbestedingsprocedure. De werkzaamheden voor deze nieuwe aansluiting starten in de tweede helft van 2022 en duren tot de zomer van 2024.

 • Geen lange wachttijden voor aanvraag identiteitskaart of paspoort

  06 april 2022

  In de media zijn berichten verschenen over lange wachttijden voor het aanvragen van een identiteitskaart of paspoort. Die lopen in sommige gemeenten op tot meerdere weken.

 • Breng uw spullen niet meer naar Groot Stokkert

  05 april 2022

  Onze inwoners hebben veel over voor de Oekraïense vluchtelingen die op Groot Stokkert verblijven. Hulp is mooi, maar op Groot Stokkert zijn nu genoeg spullen. U hoeft daarom geen goederen en kleding meer naar Groot Stokkert te brengen.

 • De nieuwe raadsleden zijn beëdigd

  01 april 2022

  Tijdens de bijzondere gemeenteraadsvergadering van 30 maart in De Heerd zijn de nieuwe raadsleden beëdigd. Daarbij legde elk raadslid persoonlijk de eed of belofte af.