April 2023

 • 6 Koninklijke Onderscheidingen

  26 april 2023
 • Begraafplaats Wapenveld: uitbreiding in onderzoek

  25 april 2023
 • Verhalenroute in Heerde

  20 april 2023

  Het monument bij de Klementbrug in Heerde is opgericht ter nagedachtenis aan de 12 Nederlanders (7 verzetsmensen en 5 burgers) die daar op 13 april 1945 door de bezetter zijn gefusilleerd. Op 13 april wordt jaarlijks het drama bij de Klementbrug herdacht.

 • Start werkzaamheden preventieve bestrijding eikenprocessierups

  Het eikenprocessieseizoen is weer begonnen. Half april zijn de eerste eikenprocessierupsen gezien. Om gezondheidsklachten te voorkomen spuiten we binnen de gemeente Heerde preventief en op een biologische manier met nematoden (aaltjes).

 • Maai mei niet…

  20 april 2023

  De zitmaaier staat bij ons nog in de schuur. Eén dezer dagen wordt het afgestoft en begint ook bij ons weer het maaiseizoen. Ik ben echt dól op de geur van gemaaid gras. Maar… we zijn ook dol op de bloeiende kruiden en insecten. En die insecten zitten niet te wachten op een wekelijkse maaibeurt, want daarmee verdwijnt al hun voedsel.

 • Landmeetwerkzaamheden Bovenkamp

  23 april 2023

  Binnenkort worden er landmeetwerkzaamheden uitgevoerd in de wijken Bovenkamp 1 en Bovenkamp 2 in Heerde. Dit gebeurt in opdracht van de gemeente Heerde. Hiervan heeft u weinig last. Wel kan er af en toe een auto de weg blokkeren bij een rioolput.

 • Dank jullie wel jonge mantelzorgers!

  29 mei 2023

  De gemeente Heerde heeft veel waardering voor jonge mantelzorgers. Mantelzorgers, jong en oud, zijn een belangrijk onderdeel van de samenleving. Zij zorgen langdurig en onbetaald voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende naaste.

 • Gemeente Heerde houdt haar herfstblad lokaal

  18 april 2023

  Op woensdagochtend 19 april maakt wethouder Stephan Nienhuis de kringloop van blad compleet. Dat doet hij, samen met de buitendienst, door lokaal geproduceerde bokashi in gemeentelijke plantsoenen aan te brengen. Bokashi is een bodemverbeteraar gemaakt van bladafval. Het blad is afkomstig van de bomen uit de gemeente en werd afgelopen winter gefermenteerd. Het eindresultaat, bokashi, wordt door de wethouder verspreid in het plantsoen aan De Kade in Wapenveld. Daarmee is de kringloop van bladafval circulair.

 • Foto van de week, stuur hem in!

  17 april 2023

  Maakt u graag mooie foto’s in onze gemeente? Wij zijn altijd op zoek naar mooie foto’s voor op onze sociale media. We krijgen al veel mooie natuurfoto’s binnen van een aantal vaste inzenders. Daar zijn we uiteraard heel blij mee!

 • 33 sollicitanten voor de burgemeestersvacature in onze gemeente

  Voor de burgemeestersvacature in onze gemeente hebben zich 33 sollicitanten gemeld bij John Berends, de commissaris van de Koning in de provincie Gelderland. Onder de sollicitanten bevinden zich: 20 (oud-)wethouders en 5 (oud-)volksvertegenwoordigers (rijk, provincie, gemeente).

 • Gemeente Heerde ambassadeur voor starterscollectief

  13 april 2023

  De gemeente Heerde is de komende 3 jaar ambassadeur voor het Starterscollectie Veluwe. Het collectief is bedoeld om startende ondernemers (die maximaal 5 jaar een onderneming runnen) te ondersteunen, door gezamenlijk een netwerk te vormen die elkaar inspireert en informeert.

 • Hé Terugwinnaar, doe jij ook mee met de online grondstoffenspeurtocht?

  06 april 2023

  Speciaal voor kinderen (en ouders) heeft de gemeente Heerde, samen met ROVA, een online grondstoffenspeurtocht gemaakt. Deze speurtocht gaat dwars door het centrum van Heerde. Denk jij al een echte Terugwinnaar te zijn? Speur dan mee vanaf 17 april, beantwoord de vragen en verdien zoveel mogelijk punten. Onderweg ontdek je leuke weetjes over afval en grondstoffen!

 • Tijdelijke Subsidieregeling Winterfonds

  Heeft uw maatschappelijke organisatie in 2022 te maken gehad met stijgende energieprijzen? En is deze organisatie in de gemeente Heerde? Dan kunt u mogelijk financiële ondersteuning aanvragen bij ons. Dat kan via de tijdelijke subsidieregeling Winterfonds.

 • Regio Noord-Veluwe stimuleert mensen met beperking om te gaan sporten

  05 april 2023

  Regio Noord-Veluwe wil sporten en bewegen voor mensen met een beperking in de regio makkelijker maken. Een regiocoach en lokale buurtsportcoaches gaan hen ondersteunen en stimuleren om te sporten en te bewegen. Dit is het resultaat van een samenwerking tussen de 8 gemeenten van de Noord-Veluwe.

 • Hogepad Heerde blijft fietspad

  04 april 2023

  Vorig jaar heeft het college van B&W van Heerde een verkeersbesluit genomen over een nieuwe inrichting van het Hogepad. Hierbij zou éénrichtingsverkeer mogelijk worden. Helaas blijkt nu, dat dit besluit niet uitgevoerd kan worden. Het Hogepad wordt wel helemaal opnieuw ingericht, maar blijft een fietspad.

 • Gemeenten Veluwe gaan voor samenwerking bedrijventerreinen

  03 april 2023

  Op vrijdag 31 maart 2023 overhandigde wethouder Hugo Weidema van Ermelo aan gedeputeerde Peter Kerris een rapport over bedrijventerreinen in de regio. Hij deed dat met wethouder Wolbert Meijer van de gemeente Heerde namens de gemeenten in de regio Noord Veluwe en de Kop van de Veluwe. In dit monitorrapport wordt periodiek inzicht gegeven hoe de bedrijventerreinen of werklocaties in de regio er voor staan.

 • Heerde Energiek zoekt nieuwe zonnedaken

  03 april 2023

  Heerde Energiek heeft 8 zonnedaken in beheer, maar er kan meer! Heerde Energiek wil graag in contact komen met eigenaren van grote daken om opnieuw een serie van 4 zonnedaken te ontwikkelen.

 • Waarom goed rioolgebruik?

  30 maart 2023

  Een goed werkend riool is belangrijk voor de volksgezondheid. Afvalwater in het riool wordt gezuiverd, zodat het weer schoon terug kan in de natuur.

 • ROVA controleert inhoud van pmd-zakken

  30 maart 2023

  Samen maken we van afval weer grondstof! Met deze boodschap willen de gemeente Heerde en ROVA samen met de inwoners de kwaliteit van de grondstoffen verbeteren.