Denk mee over zon- en windenergie in onze gemeente

Heeft u de enquête op www.samenwerkenaanheerde.nl over zon- en windenergie al ingevuld? Met het invullen van deze enquête kunt u aangeven wat ú belangrijk vindt wanneer er een windmolen of zonneveld in onze gemeente komt.

De opwarming van de aarde zorgt onder andere voor extremer weer, zoals kortgeleden in Limburg. Ook het klimaatrapport dat vorige week uitkwam geeft een alarmerend vooruitzicht. Daarom moeten we anders omgaan met energie. Belangrijk is om ons energiegebruik te verminderen. Maar we hebben ook zonnevelden en windmolens nodig om onze energievraag te verduurzamen. Wat vindt u belangrijk, wanneer er een windmolen of zonneveld in Heerde komt?

Enquête

Op www.samenwerkenaanheerde.nl, onder ‘Samen duurzame energie opwekken’, staat een korte enquête. Reageert u liever op papier? Dan kunt u de vragenlijst ophalen in het gemeentekantoor.

Naast de enquête organiseren we komend najaar meer momenten om mee te denken over dit onderwerp. We laten u via de Schaapskooi, onze sociale media en het platform www.samenwerkenaanheerde.nl weten wanneer en op welke manier u mee kunt denken.