Onze scholen zijn weer begonnen!

Na een zomervakantie vallen er bijna twee keer zo veel verkeersslachtoffers onder scholieren dan in de rest van het jaar. Daarom roept de gemeente Heerde automobilisten op om in deze periode extra rekening te houden met scholieren in het verkeer. 

Het is voor de meeste kinderen wennen om na een lange vakantie weer naar school te fietsen. Voor een deel van hen is het zelfs de eerste keer dat zij zonder begeleiding van ouders naar school gaan. Of het is voor hun een nieuwe route met onbekende verkeerssituaties. Met die indrukken is het dan soms lastig de aandacht er honderd procent bij te houden. 

Ook voor automobilisten is het na een relatief rustige periode op de weg weer even wennen. Als automobilist kan je extra rekening houden met fietsende scholieren door minder gehaast en dus niet te snel te rijden. Verder helpt het door je telefoon buiten bereik op te bergen, zodat je niet in de verleiding komt om even een bericht te checken of een telefoontje op te nemen. En heb je een kind dat voor het eerst naar de brugklas gaat? Dan is het verstandig om samen de nieuwe route te oefenen en daarbij de gevaarlijke punten samen te bespreken. 

Met de campagne ‘Onze scholen zijn weer begonnen!’ roept de gemeente Heerde, samen met Veilig Verkeer Nederland, verkeersdeelnemers op om extra aandacht voor elkaar te hebben, zodat alle kinderen veilig op school aankomen. Alvast bedankt namens alle fietsende schoolkinderen! Meer informatie? www.vvn.nl/dszwb.