Vrijwilligersprijs en Pluim 2022

Ook dit jaar zetten veel inwoners in onze gemeente zich vrijwillig in voor een ander. En ook dit jaar mag u iemand aanmelden die volgens u de vrijwilliger van 2022 is.

Het thema is zorg en hulpverlening. Daarbij kunt u denken aan de meest uiteenlopende taken die mensen vrijwillig op zich nemen; het verzorgen van familie, vrienden of buren, mensen die zich inzetten in een verzorgingshuis of de EHBO. Mensen die zich ontfermen over hun naasten die zorg nodig hebben of welke manier dan ook.

Wie meldt u aan?

Weet u iemand, een groep personen, een vereniging of instelling uit de gemeente Heerde die zich al jarenlang inzet voor iemand anders of voor de Heerder gemeenschap als totaal? En valt het vrijwilligerswerk in de categorie zorg of hulpverlening?

Meld die vrijwilliger dan van 30 augustus tot en met 26 september 2022 aan via de link hieronder.

Aanmelden voor de Vrijwilligersprijs

Na 26 september kiest de jury 

De jury bestaat uit de winnaars van 2020 en 2021 en wethouder William van Ommen. Uit uw aanmeldingen kiezen zij een top 3. In oktober buigt ook het college zich over deze top 3. Vanaf 26 oktober staat de stempagina open en is het uw stem die telt door te stemmen op een van de drie nominaties.

Uitreiking Pluim voor jongeren van 4 tot en met 17 jaar

Natuurlijk reiken we dit jaar ook weer de Pluim uit aan een jongere (4 tot en met 17 jaar) die zich vrijwillig inzet voor de ander. Voor de Pluim is er geen jaarthema. Kent u een jongere die bijvoorbeeld regelmatig boodschappen doet voor een buurvouw, zwerfafval in de buurt opruimt, vaak iemand bezoekt die eenzaam is of op een andere manier het verschil maakt? Aanmelden voor de Pluim kan via de link hieronder. Uit alle aanmeldingen kiest de jury de winnaar.

Aanmelden voor de Pluim

De Vrijwilligersprijs en de Pluim worden in december uitgereikt.