Onzekerheid over de energietoeslag 2023

We krijgen verschillende vragen binnen over de uitbetaling van de energietoeslag 2023. Op dit moment kunnen we niet met zekerheid toezeggen dat de energietoeslag 2023 wordt uitgekeerd. Dit heeft te maken met de val van het kabinet. We gaan er wel vanuit dat dit uiteindelijk geen invloed heeft op het uitkeren van de energietoeslag 2023.

Het wetsvoorstel Energietoeslag 2023 van minister Carola Schouten (Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen) is op 3 juli door het Kabinet van de Koning aangeboden aan de Tweede Kamer. De energietoeslag 2023 is, net als in 2022, bedoeld voor huishoudens met een inkomen dat lager is dan 120% van de geldende bijstandsnorm, om hen te helpen de hogere energiekosten te betalen.

Wij informeren u opnieuw als er meer duidelijk is

Als de Tweede Kamer het wetsvoorstel van de minister heeft vastgesteld, maakt de gemeente Heerde een planning voor uitbetaling. Deze uitbetaling zal zeker niet voor oktober plaatvinden.  Wij hopen u in september/oktober opnieuw te kunnen informeren.

Rondkomen

Voor steeds meer mensen is het lastiger om rond te komen. De gemeente, Stip en de verschillende vrijwilligersorganisaties kunnen u ondersteuning bieden wanneer u er zelf niet meer uitkomt. Want Samen zijn we Heerde. 

Op de website www.stipheerde.nl vindt u de knop Rondkomen: alle informatie op een rij. Als u daar op klikt, dan ziet u alle organisaties waar u terecht kunt. Heeft u vragen, ondersteuning of hulp nodig? Neem dan rechtstreeks contact op met de organisatie die het best past bij uw vraag.

U kunt altijd contact opnemen met de consulenten van Steun- en informatiepunt Stip

De consulenten van Stip zijn er voor u als er financiële problemen zijn. U kunt de consulenten telefonisch bereiken op (0578) 69 94 99. U kunt ook een e-mail sturen naar geldzaken@stipheerde.nl. Ook als u zich zorgen maakt of advies wilt kunt u contact opnemen.

Meer informatie