Overlast zwerfafval

We ontvangen regelmatig meldingen over zwerfafval. Afval in de bermen, langs de bosrand of gewoon midden op straat

Ook in bepaalde wijken hebben inwoners last van zwerfafval. Zoals De Rolders in Wapenveld, waar afgezaagde tentstokken en stukken hout zijn gevonden.

Naast het feit dat zwerfafval overlast geeft, is het dumpen van afval in de openbare ruimte illegaal. Iemand die hierop betrapt wordt, ontvangt een boete. En niet te vergeten, zwerfafval is ook nog eens slecht voor het (leef)milieu.

Breng uw afval naar de juiste plek

We willen iedereen vragen om het afval naar de plek te brengen waar het hoort. Er zijn voldoende mogelijkheden waar u (gratis) uw afval kunt wegbrengen.

U kunt uw grof tuinafval en huishoudelijke apparaten bijvoorbeeld elke zaterdag tussen 08.00 en 12.00 uur kosteloos bij Lagemaat inleveren. En spullen die u niet meer gebruikt en die in goede staat zijn, kunt u bijvoorbeeld naar de kringloopwinkel brengen. Daar maakt u een ander ook nog blij mee.

Uw hulp om zwerfafval te voorkomen

Als gemeente willen we zwerfafval zoveel mogelijk voorkomen. We controleren hier op, maar we kunnen helaas niet alles in de gaten houden. U kunt een hieraan bijdrage leveren.

Ziet u bijvoorbeeld een dumping in de openbare ruimte of heeft u een vermoeden dat inwoners regelmatig op dezelfde plek afval dumpen? Meld het dan bij ons. Dit kunt u doen via www.heerde.nl/mor. U kunt ons ook bellen via (0578) 69 94 94.