Vrijwilligersprijs gemeente Heerde voor De Schrijfclub

Wethouder Berkhoff heeft op maandagmiddag 7 december de vrijwilligersprijs uitgereikt.

Hij ging persoonlijk bij alle genomineerden langs om hen, geheel coronaproof, te bedanken voor hun inzet in dit bijzondere jaar. De vrijwilligersprijs 2020 van Heerde gaat naar De Schrijfclub. Het was voor het eerst dat de inwoners van de gemeente Heerde hun stem konden uitbrengen op drie genomineerde initiatieven. Met overtuigende meerderheid hebben de vrijwilligers van De Schrijfclub de prijs gewonnen. Vanaf begin april schreven zij meer dan 7500 kaarten en hebben die zelf bezorgd bij mensen die een lichtpuntje in hun dag konden en kunnen gebruiken.

Twee andere genomineerde initiatieven

De initiatieven Coronahulp Heerde van Sanne van Asselt en de Bloemenactie van Jolanda Godvliet kregen ook veel stemmen. Sanne van Asselt zorgde ervoor dat inwoners van de gemeente Heerde in beweging kwamen om in tijd van de coronacrisis anderen te helpen. Zo bedacht en startte zij de website ‘Heerde helpt’, die al maanden de mensen in onze gemeenschap oproept om anderen te helpen en hulpvragers en hulpverleners bij elkaar te brengen. Jolanda Godvliet heeft er, samen met een groot aantal vrijwilligers, voor gezorgd dat vele mensen dit jaar bossen bloemen kregen. Een lichtpuntje voor veel mensen die eenzaam waren en ook zorgmedewerkers en vrijwilligers ontvingen bloemen. Daarnaast werden hiermee ook kwekers geholpen die door de coronacrisis hun bloemen niet meer kwijt konden.

Vrijwilligersprijs

De vrijwilligersprijs wordt jaarlijks uitgereikt. Dit jaar zijn de genomineerde initiatieven gerelateerd aan vrijwilligers die zich op een bijzondere manier hebben ingezet tijdens de coronaperiode. In 2020 was het voor het eerst dat de jury een eerste selectie maakten uit de ingezonden initiatieven. Vervolgens konden inwoners stemmen op een van de drie nominaties. De prijs bestaat uit een oorkonde, een penning en een geldbedrag voor het winnende initiatief. Omdat iedereen zich dit bijzondere jaar uitzonderlijk heeft inzet werden alle genomineerden extra in het zonnetje gezet op deze nationale vrijwilligersdag.

Pluim voor jongeren

Voor jongeren onder 18 die vrijwilligerswerk doen wordt jaarlijks de Pluim uitgereikt. Dit jaar gaat die prijs naar Soraya Biesterbosch. Soraya is al jaren werkzaam in Rehoboth, waar zij een keer per maand het team welzijn ondersteunt. Daarnaast is zij mantelzorgster voor haar moeder, die aan een rolstoel gebonden is. Samen met haar moeder heeft  zij in coronatijd ruim 1300 doosjes en opkikkerkaartjes gemaakt en uitgedeeld in Wapenveld, zowel in verzorgingstehuizen als aan andere inwoners van Wapenveld.