Gemeente Heerde is rookvrij

Misschien heeft u ze al zien liggen bij het gemeentekantoor, het Raadshuis, Stip Heerde of de gemeentewerf: de stoeptegels met het logo van de Rookvrije Generatie. 

Sinds kort zijn alle ingangen van deze vier gemeentelijke locaties rookvrij. Dat betekent dat onze werknemers niet meer op deze locaties kunnen roken. We willen daarmee bijdragen aan een Rookvrije Generatie, een initiatief van de Hartstichting, KWF en het Longfonds. 

Niemand wil dat kinderen gaan roken. Toch raken iedere week raken honderden kinderen in ons land verslaafd. Ieder kind is er één teveel. Daarom moet ieder kind dat geboren wordt, de kans krijgen om rookvrij op te groeien. We streven ernaar dat kinderen niet meer in de verleiding komen om te gaan roken.

Samen met onderwijs, sport, andere maatschappelijke organisaties én de inwoners zet de gemeente Heerde zich in om opgroeiende kinderen te beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Samen bereiken we het doel: een Rookvrije Generatie. Dit sluit ook aan bij het lokale Preventieakkoord dat de basis vormt voor de samenwerking tussen de gemeente en andere partijen om een gezonde leefstijl aan te moedigen.