December 2022

 • Heerde werkt aan toekomstbestendige bedrijventerreinen

  27 december 2022

  De gemeente Heerde en het Bedrijvencontact Heerde (BCH) werken samen hard aan toekomstbestendige bedrijventerreinen. Hiervoor hebben de gemeente Heerde en het BCH onlangs een contract ondertekend. Bovendien wordt per 1 januari een parkmanager aangesteld. De gemeente Heerde en provincie Gelderland subsidiëren samen het project Toekomstbestendige Bedrijventerreinen voor een periode van 2 jaar.

 • BOA’s: bodycamera en STOPbord

  19 december 2022

  Met ingang van donderdag 8 december zijn de BOA's van de gemeente Heerde uitgerust met een bodycamera. Daarnaast hebben ze een STOPbord in hun auto.

 • Column wethouder Wolbert Meijer: 'Als je wakker ligt…'

  19 december 2022

  Als je wakker ligt omdat je je zorgen maakt dat alles zo duur geworden is. De boodschappen, de energierekening, de feestdagen, de vaste lasten, enzovoort. Als je wakker ligt omdat je niet kunt rondkomen. Als je wakker ligt omdat dat spanning geeft, omdat je het ook niet meer weet. Als je wakker ligt…

 • Energiecoach Yerke Nijboer

  12 december 2022

  Welke bijdrage kan een energiecoach leveren aan de verduurzaming van de woning? Yerke heeft de ervaring dat veel bewoners ‘door de bomen het bos niet meer zien’. Er zijn zoveel organisaties en regelingen!

 • Aanvullende afspraken tussen Woonstichting Triada, Huurdersraad Triada en gemeente

  13 december 2022

  Een jaar geleden hebben Woonstichting Triada, Huurdersraad Triada en de gemeente Heerde meerjarige prestatieafspraken gemaakt. Met deze afspraken willen ze zorgen voor voldoende betaalbare huurwoningen en kwalitatief goede woningen. Mede door de landelijke ontwikkeling zijn er nu aanvullende afspraken gemaakt. Zo moeten we er met elkaar voor zorgen dat de doorstroming in de sociale huursector verbetert.

 • Stikstofruimte: terug naar de Veluwe

  “Verbazing, verwondering, ongeloof”, zijn de woorden die burgemeester Jan Willem Wiggers van Heerde uitspreekt over de laatste ontwikkelingen rondom Lelystad Airport. “Op de Noord-Veluwe zijn we zoekende naar stikstofruimte om huizen te bouwen, bedrijfsvestigingen mogelijk te maken en boeren te helpen. Vervolgens gaat de Schiphol Group zonder overleg Veluwse bedrijven opkopen om zo aan de voor hen benodigde ruimte te komen. Terwijl wij die ruimte voor onze samenleving hier al dringend nodig hebben. Ik roep het kabinet op om ervoor te zorgen dat deze rechten weer terugkeren in de gebieden waar ze zijn weggekocht.”

 • Kledingbank De Cirkel wint Vrijwilligersprijs

  08 december 2022

  Wethouder Van Ommen heeft op woensdagmiddag 7 december de vrijwilligersprijs uitgereikt. Hij ging persoonlijk bij alle genomineerden langs om de prijzen uit te reiken. Net als vorig jaar hadden inwoners de doorslaggevende stem. Kledingbank De Cirkel werd met meerderheid gekozen als winnaar van de Vrijwilligersprijs 2022. Ook de andere genomineerden Peter van Pijkeren en Bertus van der Schaaf kregen veel stemmen voor het belangrijke werk wat zij doen.

 • Gemeente Heerde geeft meer aan schuldhulp

  05 december 2022

  De gemeente Heerde verhoogt de subsidie voor schuldhulpverlening van € 5.000 naar € 10.000 structureel. Met dit geld kan de stichting Grip op de Knip een formulierenteam inrichten en de schuldhulpmaatjes (her)scholen.

 • De reisdocumenten zijn op orde

  05 december 2022

  Jaarlijks voeren wij als gemeente een onderzoek uit naar de inrichting, werking en beveiliging rondom reisdocumenten. Dit doen wij door middel van een zelfevaluatie. Dit is een wettelijke verplichting.

 • Rondkomen: alle informatie op een rij

  28 november 2022

  Voor steeds meer mensen is het lastiger om rond te komen. Boodschappen worden duurder en de energierekening stijgt. De gemeente, Stip en de verschillende vrijwilligersorganisaties kunnen u ondersteuning bieden wanneer u er zelf niet meer uitkomt. Samen zijn we Heerde.

 • Tijdelijk noodfonds voor inwoners met financiële problemen

  19 oktober 2022

  De gemeente Heerde heeft voor huishoudens die in de financiële problemen komen door de hoge energierekening een noodfonds ingericht. Dit noodfonds is een vorm van bijzondere bijstand. Bijvoorbeeld wanneer mensen de energierekening niet meer kunnen betalen en geen mogelijkheden hebben om nog te besparen op kosten of om hun inkomsten te verhogen. Zij kunnen mogelijk een beroep doen op deze regeling.