Column wethouder Wolbert Meijer: 'Als je wakker ligt…'

Als je wakker ligt omdat je je zorgen maakt dat alles zo duur geworden is. De boodschappen, de energierekening, de feestdagen, de vaste lasten, enzovoort. Als je wakker ligt omdat je niet kunt rondkomen. Als je wakker ligt omdat dat spanning geeft, omdat je het ook niet meer weet. Als je wakker ligt…

Dan wil ik je graag adviseren: blijf er niet mee rondlopen, tot het echt niet meer gaat. Neem contact op met onze mensen van Stip. Deel je zorgen, zodat we samen kunnen kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen. Hoe dat er precies uitziet, gaan we in alle rust met je bespreken. Zorgvuldig, met respect voor jouw situatie.

We werken als lokale overheid samen met allerlei maatschappelijke organisaties. Samen kunnen we bekijken wat in jouw geval nodig is. Daarom hebben we onlangs als gemeente een tijdelijk noodfonds ingesteld. Dat kan, naast allerlei bestaande regelingen, precies bieden wat nodig is. Juist om te helpen, als het niet gaat. 

De feestdagen staan voor de deur. Daar zie je misschien wel als een berg tegenop. Ik hoop dat je de stap durft te zetten door hulp te zoeken. Want ik wens je – hoe je situatie ook is – prettige kerstdagen en alle goeds voor 2023. 

Dus: als je wakker ligt: blijf er niet mee rondlopen, zoek hulp.

Wolbert Meijer, wethouder werk en inkomen

PS: Steun- en informatiepunt Stip is bereikbaar via telefoon: 0578 – 69 94 99 of info@zorgvraagheerde.nl. Je mag mij ook mailen: w.meijer@heerde.nl.

Wolbert Meijer