Kledingbank De Cirkel wint Vrijwilligersprijs

Wethouder Van Ommen heeft op woensdagmiddag 7 december de vrijwilligersprijs uitgereikt. Hij ging persoonlijk bij alle genomineerden langs om de prijzen uit te reiken. Net als vorig jaar hadden inwoners de doorslaggevende stem. Kledingbank De Cirkel werd met meerderheid gekozen als winnaar van de Vrijwilligersprijs 2022. Ook de andere genomineerden Peter van Pijkeren en Bertus van der Schaaf kregen veel stemmen voor het belangrijke werk wat zij doen.

Kledingbank De Cirkel

De kledingbank bestaat sinds 2016 en veel vrijwilligers zijn sinds de oprichting betrokken. Deze dames voorzien steeds meer inwoners, en ook onze gasten uit de Oekraïne van goede, gratis kleding en schoenen. Meerdere malen per week werken zij hier hard aan. Zij sorteren de binnengekomen kleding, verzorgen de winkel en helpen de klanten. Kleding is een basisbehoefte van alle mensen en helaas voor steeds meer mensen niet betaalbaar, de kledingbank is in deze tijden onmisbaar. 

Bertus van der Scheer

Bertus van der Scheer zet zich al bijna zijn hele leven zet hij zich vrijwillig in en mensen doen nooit tevergeefs een beroep op hem. De lange lijst van zijn vrijwilligerswerk loopt uiteen van bestuursfuncties tot hand- en spandiensten. Vrijwilligerswerk heeft een belangrijke plek in zijn leven en de lijst is lang. Zijn langste functie als vrijwilliger was bij de Petruskerk in Wapenveld. Hier was hij 25 jaar boekhouder van de kerk en meerdere periodes ouderling.

Peter van Pijkeren

Ook Peter van Pijkeren zich al jaren in voor zijn naasten. Sinds 1996 zorgt hij voor zijn vrouw als mantelzorger. Ook helpt hij een goede vriend die ziek is met allerlei klussen in en rondom huis. In coronatijd deed hij onder andere boodschappen voor een buurvrouw die bijna geen bezoek kreeg en hij helpt wekelijks een buurman met grasmaaien. Tot voor kort zette hij zich, naast deze zorg, eveneens jarenlang in als vrijwilliger bij de supportersvereniging van WZC.

Vrijwilligersprijs

De vrijwilligersprijs wordt jaarlijks uitgereikt. Dit jaar was het thema: zorg en hulpverlening. In 2020 was het voor het eerst dat de jury een eerste selectie maakten uit de ingezonden initiatieven. Vanwege het succes, is dit jaar wederom voor deze vorm gekozen, waarbij inwoners het laatste woord hebben. De prijs bestaat uit een oorkonde, een penning en een geldbedrag voor het winnende initiatief. 

Pluim voor jongeren

Voor jongeren onder 18 die vrijwilligerswerk doen wordt jaarlijks de Pluim uitgereikt. Dit jaar gaat die prijs naar de 13-jarige Richard van Velsen. Richard heeft zich vier jaar ingezet voor het Project “Graag gedaan” via de Plu. Nu gaat hij wekelijks naar Hanzeheerd Brinkhoven waar hij de bewoners vermaakt door samen koffie te drinken, spelletjes te doen, ouderen helpt op de pc en nog veel meer. Hij vindt het belangrijk om hen een leuke dag te bezorgen. Richard doet dit werk met heel veel plezier en hoopt dit nog vele jaren te blijven doen.

Wethouder van Ommen met de vrijwilligers van kledingbank De Cirkel.

Wethouder van Ommen met de winnaar van De Pluim, Richard van Velsen.