Doe mee met de verhalenwedstrijd van 4 en 5 mei

Doe je ook mee aan de verhalen- en gedichtenwedstrijd van het Comité 4 en 5 mei? Dat kan als je tussen 10 en 18 jaar bent en in de gemeente Heerde woont! De winnaar mag zijn verhaal of gedicht voordragen tijdens de Dodenherdenking op 4 mei.

Zoals ieder jaar herdenken we op 4 mei de vele slachtoffers van oorlogen. Op 5 mei vieren we de vrijheid. Om jongeren blijvend voor deze dagen te interesseren, organiseert het Comité 4 en 5 mei Heerde een verhalen- en gedichtenwedstrijd. Ben je tussen 10 en 18 jaar en woon je in de gemeente Heerde? Doe dan mee!

Jaar van verzet

Het thema voor de wedstrijd is dezelfde als het landelijke thema voor 4 en 5 mei: ‘Geef Vrijheid door,’ met als jaarthema ‘Jaar van Verzet’. Het gaat om verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog en de inspiratie die het ons nu nog biedt.

Denk jij wel eens, wat zou ik onder die omstandigheden doen? Schrijf hierover een gedicht of een verhaal. Informatie over het thema kun je vinden op www.4en5mei.nl.

Prijs en voordracht

Je verhaal of gedicht mag bij voorlezen maximaal 2½ minuten duren. Het Comité beoordeelt de inzendingen. De winnaar ontvangt een prijs en mag het verhaal of gedicht voordragen tijdens de Dodenherdenking op 4 mei in Heerde.

Stuur je inzending, met je adres, leeftijd en telefoonnummer

  • per e-mail naar kabinet@heerde.nl of
  • per post naar gemeente Heerde, t.a.v. Henriette Bresser-Dingerink, Postbus 175, 8180 AD Heerde.

Je inzending moet uiterlijk 4 april, 09.00 uur bij ons binnen zijn.

Uitgelicht