Verhalenwedstrijd 4 en 5 mei 2019

Doe je ook mee aan de verhalen- en gedichtenwedstrijd van het Comité 4 en 5 mei? Dat kan als je tussen 10 en 18 jaar bent en in de gemeente Heerde woont!

Op 4 mei herdenken we de vele slachtoffers van oorlogen en op 5 mei vieren we de vrijheid. Om jongeren voor deze dagen te interesseren organiseert het Comité 4 en 5 mei Heerde een verhalen- en gedichtenwedstrijd. Ben je tussen 10 en 18 jaar en woon je in de gemeente Heerde? Doe dan mee!

Waar moet je verhaal of gedicht over gaan?

Het thema voor de wedstrijd is gelijk aan het landelijke thema: ‘Geef vrijheid door’ met als jaarthema ‘In vrijheid kiezen’. In 2019 vieren we dat we 100 jaar algemeen kiesrecht in Nederland hebben; alle volwassen mannen en vrouwen mogen stemmen. In de Tweede Wereldoorlog waren we dat recht helemaal kwijt. Dat heeft ons geleerd dat we vrijheid moeten beschermen en koesteren!

Vrijheid is ook belangrijk om in je eigen leven keuze te maken, maar dat mag niet ten koste gaan van de vrijheid van anderen. Denk jij wel eens hoe het zou zijn, een leven zonder vrijheid?

Schrijf hierover een gedicht of verhaal dat ook past bij het thema. Meer informatie over het thema vind je op www.4en5mei.nl.

Doe mee!

Je verhaal of gedicht mag bij voorlezen maximaal 2½ minuten duren. Het comité beoordeelt de inzendingen. De winnaar krijgt een prijs en mag het verhaal of gedicht voordragen tijdens de Dodenherdenking op 4 mei in Heerde.

Stuur je inzending, met je adres, leeftijd en telefoonnummer naar kabinet@heerde.nl of naar gemeente Heerde, Kabinetszaken, Postbus 175, 8180 AD Heerde.

Je inzending moet uiterlijk 09.00 uur op 2 april bij ons binnen zijn.