Februari 2020

 • Informatie over het coronavirus

  Het coronavirus is ook in Nederland vastgesteld. Heeft u vragen over het nieuwe coronavirus? Bel 0800-1351 of bekijk de website van de Rijksoverheid of het RIVM

 • Upgrade Jezelf Regio Zwolle

  Regio Zwolle is één van de snelst groeiende regio’s van Nederland. Om die groei aan te kunnen en door te zetten, is een sterke en vitale arbeidsmarkt van belang. Iedereen die kan en wil werken moet de kans krijgen om mee te doen en te groeien.

 • 75 jaar bevrijding: Helpt u mee met het bevrijdingsvuur?

  Dit jaar vieren we 75 jaar vrijheid. Op 5 mei, Bevrijdingsdag, halen we het bevrijdingsvuur vanuit Wageningen naar de vier kernen in Heerde. Vanuit de kernen wordt het dan naar het Raadhuis gebracht. Doet u mee?

 • Stem op uw favoriete foto

  De jury van de fotowedstrijd ‘Samen zijn wij Heerde’ heeft vijf foto’s uitgekozen als shortlist. U kunt bepalen welke foto de winnaar wordt door op uw favoriete foto te stemmen.

 • Jury maakt ‘shortlist’ voor fotowedstrijd

  De jury van de fotowedstrijd ‘Samen zijn wij Heerde’ heeft vijf foto’s uitgekozen als shortlist. Inwoners van de gemeente kunnen vanaf dinsdag 25 februari zelf bepalen welke foto de winnaar wordt. Stemmen kan dan via www.heerde.nl. Begin maart zullen de vijf gekozen foto’s ook worden tentoongesteld in de hal van De Heerd en in de Hof van Cramer.

 • Van alleen stappen zetten, naar samen sprongen maken!

  Regio Zwolle is een van de snelst groeiende regio’s van Nederland. Om die groei aan te kunnen en door te zetten, is een sterke en vitale arbeidsmarkt van belang.

 • Zonder ideeën van inwoners, geen goede omgevingsvisie

  Bent u bereid om drie uur van uw tijd te steken in de toekomst van de gemeente Heerde? Geef u dan op voor de toekomstgesprekken over de omgevingsvisie!

 • Oproep kranslegging Nationale Dodenherdenking in Heerde

  Inwoners, verenigingen en instanties kunnen tijdens de Nationale Dodenherdenking in Heerde een krans, bloemstuk of bloemen leggen bij het oorlogsmonument. Wilt u daaraan meedoen? Dan kunt u zich daarvoor aanmelden.

 • Prins Bouw mag renovatie Raadhuis in Heerde uitvoeren

  Het college van B&W heeft de renovatie van het Raadhuis in Heerde voorlopig gegund aan aannemingsbedrijf Prins Bouw B.V. Naar verwachting begint de renovatie van het Raadhuis in mei.

 • Burgemeester Jacqueline Koops-Scheele: 'Lelystad houdt de gemoederen bezig'

  Ik heb al vaker veel reacties gehad op Twitter, maar de afgelopen week sloeg echt alles. En dat als gevolg van een opiniestuk over Lelystad Airport van mij en mijn collega’s uit Hattem en Oldebroek.

 • Minicamping Tesseplekke is ook Cittaslow

  Op dinsdag 28 januari is minicamping de Tesseplekke in Veessen benoemd tot Cittaslow-supporter van de gemeente Heerde. Voor de benoeming kwam burgemeester Jacqueline Koops-Scheele bij de familie Tessemaker op bezoek.

 • Adviesrapport Verkenners Kop van de Veluwe

  In opdracht van de provincie Gelderland is een verkenning uitgevoerd naar de regionale opgaven voor de gemeenten op de Kop van de Veluwe; Elburg, Hattem, Heerde, Nunspeet en Oldebroek.

 • Schadeclaims vliegveld Lelystad

  De kans is nog steeds groot dat vliegveld Lelystad open gaat. Wanneer dit gebeurt, gaan we dit in de gemeente Heerde wel merken.