Verhalenwedstrijd 4 mei: Na 75 jaar vrijheid

Ben je tussen 10 en 18 jaar en woon je in de gemeente Heerde? Houd je van schrijven en verhalen vertellen? Doe dan mee met de verhalen- en gedichtenwedstrijd van het Comité 4 en 5 mei Heerde. Het thema dit jaar is: Na 75 jaar vrijheid.
Jaarlijks herdenken we het einde van de Tweede Wereldoorlog en vieren we dat wij in Nederland al ruim 75 jaar in vrijheid leven. Juist in deze coronatijd wordt weer duidelijk hoe belangrijk vrijheid voor ons is. 

Waar moet je verhaal of gedicht over gaan? 

De wedstrijd  gaat over oorlog en/of vrijheid en wat dit voor jou betekent. Samen moeten we vrijheid doorgeven. Deze vrijheid is belangrijk om in je eigen leven keuzes te kunnen maken. Maar dat mag niet ten koste gaan van de vrijheid van anderen.
Denk jij wel eens na over hoe een leven zonder vrijheid is? Of heb je wel eens gepraat met een oudere, een overgrootopa of -oma die de Tweede Wereldoorlog heeft meegemaakt? Hoe gaan we om met vrijheid en wat is er nodig om vrij te blijven? Schrijf hierover een verhaal of een gedicht. Meer informatie over het thema vind je op www.4en5mei.nl. 

Doe mee! 

Je verhaal of gedicht mag bij maximaal 2½ minuten duren als je het voorleest. Het Comité 4 en 5 mei Heerde kiest de winnaar. We weten door corona nog niet hoe we dit jaar 4 mei gaan herdenken. Als corona dat toelaat, kun je die misschien zelf voorlezen tijdens de herdenking. 

Stuur je inzending, met je adres, leeftijd en telefoonnummer naar

  • kabinet@heerde.nl of naar
  • Gemeente Heerde, Kabinetszaken, Henriette Bresser-Dingerink, Postbus 175, 8180 AD Heerde. 

Je inzending moet uiterlijk voor 1 april, 09.00 uur, bij ons binnen zijn.