Februari 2023

 • Sloopaanvraag oude gemeentewerf

  28 februari 2023

  Binnenkort wordt een sloopvergunning aangevraagd voor de omgeving van de oude gemeentewerf in Heerde (oude gemeentewerf, oude VVV en woning Kerkstraat 1a). In de plannen voor het centrum is dit gebied vooral bedoeld voor woningbouw. Verder is het de verbinding tussen het centrum en het Van Meurspark en De Heerd.

 • Maak de bij blij!

  27 februari 2023

  Helaas gaat het slecht met de 360 soorten (wilde) bijen in Nederland. Meer dan de helft staat op de rode lijst en dreigt te verdwijnen. Dat is niet alleen slecht nieuws voor het ecologisch evenwicht, maar ook voor onze eigen voedselvoorziening. Veel fruit en groenten hebben namelijk bijen nodig voor bestuiving.

 • Kent u iemand die een lintje verdient?

  27 februari 2023

  Op de laatste werkdag voor Koningsdag is de jaarlijkse lintjesregen. Vindt u dat iemand een lintje (of officieel: Koninklijke Onderscheiding) verdient? Draag diegene dan voor! Bijvoorbeeld mensen die jarenlang vrijwilligerswerk hebben gedaan, een uitzonderlijke prestatie in sport of wetenschap hebben geleverd of zich op een andere manier hebben ingezet voor anderen. Voor veel van deze mensen is een lintje een kroon op hun werk.

 • Circulair ondernemersloket Oost-Nederland geopend

  Bent u ondernemer in Oost-Nederland en heeft u vragen over circulair ondernemen? Dan kunt u vanaf nu terecht bij het Circulair ondernemersloket Oost-Nederland.

 • 11 miljoen EFRO-euro voor demonstratie- en testprojecten.

  Ondernemers in Oost-Nederland kunnen vanaf 1 maart 2023 weer een subsidie aanvragen. Het Europese subsidieprogramma EFRO Oost stelt 11 miljoen euro beschikbaar voor investeringen in innovatie-, demonstratie- en testprojecten.

 • Cultuurplein Noord Veluwe: inspiratieavond voor muziekverenigingen

  21 maart 2023

  Cultuurplein organiseert op dinsdagavond 28 maart een inspiratieavond voor muziekverenigingen. Inloop vanaf 18.45 uur, start om 19.00 uur. Cultuurcoach Claire Beukema vertelt enthousiast over deze avond op de website van Cultuurplein.

 • Positieve uitkomst tweejaarlijks onderzoek ROVA

  21 februari 2023

  ROVA zamelt voor onze gemeente huishoudelijk restafval en grondstoffen in. Elke 2 jaar onderzoekt ROVA hoe inwoners kijken naar de afvaldienstverlening. In het najaar van 2022 was het weer tijd voor dit bewonersonderzoek.

 • Koninklijke onderscheiding mevrouw Nooteboom-Logtenberg

  15 februari 2023

  Mevrouw J.J. (Jennie) Nooteboom-Logtenberg ontving een Koninklijke Onderscheiding tijdens de jaarlijkse vergadering van De Christenvrouw op 15 februari. Dit viel samen met haar 50-jarig actief lidmaatschap. Loco-burgemeester Stephan Nienhuis mocht haar namens de koning deze onderscheiding uitreiken.

 • Mark Rutte bezoekt Regio Stedendriehoek: gesprek over en met de toekomst

  Woensdag 8 februari vond de regioconferentie ‘Werken aan de regio’ plaats. In een drukbezochte Zwitsalhal te Apeldoorn kwamen vertegenwoordigers vanuit overheid, onderwijs en ondernemers bij elkaar voor een inspirerend programma met als gemene deler: hoe zorgen we ervoor dat onze regio ook in de toekomst leefbaar, aantrekkelijk en groen blijft?

 • Rondkomen: alle informatie op een rij

  28 november 2022

  Voor steeds meer mensen is het lastiger om rond te komen. Boodschappen worden duurder en de energierekening stijgt. De gemeente, Stip en de verschillende vrijwilligersorganisaties kunnen u ondersteuning bieden wanneer u er zelf niet meer uitkomt. Samen zijn we Heerde.

 • Tijdelijk noodfonds voor inwoners met financiële problemen

  19 oktober 2022

  De gemeente Heerde heeft voor huishoudens die in de financiële problemen komen door de hoge energierekening een noodfonds ingericht. Dit noodfonds is een vorm van bijzondere bijstand. Bijvoorbeeld wanneer mensen de energierekening niet meer kunnen betalen en geen mogelijkheden hebben om nog te besparen op kosten of om hun inkomsten te verhogen. Zij kunnen mogelijk een beroep doen op deze regeling.