Kent u iemand die een lintje verdient?

Op de laatste werkdag voor Koningsdag is de jaarlijkse lintjesregen. Vindt u dat iemand een lintje (of officieel: Koninklijke Onderscheiding) verdient? Draag diegene dan voor! Bijvoorbeeld mensen die jarenlang vrijwilligerswerk hebben gedaan, een uitzonderlijke prestatie in sport of wetenschap hebben geleverd of zich op een andere manier hebben ingezet voor anderen. Voor veel van deze mensen is een lintje een kroon op hun werk.

Draagt u iemand voor?

Iemand kan alleen een lintje krijgen als diegene wordt voorgedragen door een ander. U kunt die ander zijn! Wanneer u iemand kent die in de gemeente Heerde woont en waarvan u denkt dat hij of zij een lintje verdient, draag die dan voor. Het kost u de nodige inspanning om iemand voor te dragen, maar de beloning is groot. Zeker voor degene die het lintje ontvangt.

Neem contact op als u iemand wilt voordragen

U kunt daarvoor contact opnemen met Henriëtte Bresser-Dingerink, telefoon 0578 – 69 94 94 of e-mail kabinet@heerde.nl. Zij kan in grote lijnen aangeven of de verdiensten inderdaad bijzonder genoeg zijn voor een Koninklijke Onderscheiding en wat u moet doen. 

Dien de aanvraag voor de lintjesregen van 2024 uiterlijk op 29 mei 2023 bij ons in. Koninklijke Onderscheidingen kunnen ook worden uitgereikt bij een Bijzondere Gelegenheid. Dit is een uitreiking op een ander moment. Dit kan alleen als er een direct verband is tussen de verdiensten en een speciale dag. Dien hiervoor de aanvraag minimaal 6 maanden van tevoren bij ons in.

Meer informatie kunt u vinden op www.heerde.nl/onderscheidingen of via www.lintjes.nl.