Koninklijke onderscheiding mevrouw Nooteboom-Logtenberg

Mevrouw J.J. (Jennie) Nooteboom-Logtenberg ontving een Koninklijke Onderscheiding tijdens de jaarlijkse vergadering van De Christenvrouw op 15 februari. Dit viel samen met haar 50-jarig actief lidmaatschap. Loco-burgemeester Stephan Nienhuis mocht haar namens de koning deze onderscheiding uitreiken.

Jennie Nooteboom-Logtenberg werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege haar uitgebreide en jarenlange verdiensten als vrijwilligster.

Bijna 50 jaar is mevrouw Nooteboom lid van De Christenvrouw Heerde (daarvoor PCB-Christelijke Plattelandsvrouwen Bond), waarin zij sinds 1990 bestuursfuncties vervult. Van hieruit vertegenwoordigde ze Noord-Gelderland in de agrarische commissie Gelderland, die zich inzet voor agrariërs bij bijvoorbeeld vergunningstrajecten.

In 2001 ging de CPB over naar de huidige Christenvrouw Heerde. Bij deze verandering was mevrouw Nooteboom intensief betrokken. Bij de vorige bond was zij algemeen adjunct en bij de huidige bond is zij al meer dan 22 jaar voorzitter en kartrekker. Voor beide bonden was zij vertegenwoordigd in de landelijke bonden en was ze aanwezig bij de landelijke jaarvergaderingen. Naast deze functies is zij erg actief en regelde verschillende evenementen, uitjes en is zij erg betrokken bij het lief en leed van de leden.

Bij de Johanneskerk in Heerde is zij vrijwilliger en beheerder van de vrijwillige gavenkast en begeleidt zij afwisselend de Bijbelkring.

Voor “Dialect Wàrkgroep” Heerde/Wapenveld is zij onder meer betrokken bij verschillende uitgaven van literatuur en heeft zij samen met een werkgroep woorden en gezegden uitgezocht.

Naast haar vrijwilligersactiviteiten zet zij zich in voor vele mensen om haar heen. Door haar toegankelijkheid, nuchterheid, positieve instelling en enthousiasme is zij voor velen een grote steun, stimulator en toeverlaat. Ze heeft daarbij oog voor de zwakkeren in de maatschappij en iedereen kan een beroep op haar doen.