Lucrato helpt Oekraïners naar de regionale arbeidsmarkt

Werkleerbedrijf Lucrato kreeg in december 2022 de opdracht van de gemeente Heerde om Oekraïense werkzoekenden, die op Groot Stokkert verblijven, kansen te bieden op de regionale arbeidsmarkt. Hiermee werden ook werkgevers bediend in hun zoektocht naar gekwalificeerd en gemotiveerd personeel. Zo sneed het mes aan 2 kanten. Dit heeft inmiddels geleid tot 80 geslaagde matches.

Actief in diverse sectoren

Oekraïners zijn in Heerde in uiteenlopende sectoren aan het werk. Dit bleek ook wel tijdens een bezoek van wethouders William van Ommen en Wolbert Meijer in april 2023 aan Bolletje, Leadax BV en Van den Heuvel Logistiek Heerde BV. 

De dienstverlening van Lucrato naar de Oekraïense werkzoekenden is heel praktisch. De werkzoekenden melden zich vrijwillig bij Lucrato en worden door een consulent geïnterviewd, met behulp van een tolk. Van ieder van hen wordt een profiel opgesteld. Vervolgens benadert Lucrato werkgevers op basis van specifiek aanbod, of op basis van werk dat toegankelijk is voor de brede doelgroep. Daarmee bedoelen we: werk dat beschikbaar is voor Oekraïners, waarbij taal geen grote rol speelt.

Meer mensen op zoek naar werk

Gevluchte Oekraïners mogen tot maart 2025 in Nederland verblijven en werken. We blijven doorgaan met de zoektocht naar werkplekken.

Staat u als bedrijf open voor het betaald werk aanbieden aan Oekraïense werkzoekenden? Neem dan contact op met Frits Riesebos, adviseur PSO/SROI van Werkleerbedrijf Lucrato, via e-mail f.riesebos@lucrato.nl of telefoon 06 – 53 54 00 42.

Heeft u nog vragen over bijvoorbeeld verblijfsvergunningen, contracten, ondersteuning bij inwerken, tolk- en vertaalwerk? Neem ook dan gerust contact op met Frits Riesebos.