Programma rondom Basjkierenmonument versoberd

Het programma rondom het Basjkierenmonument in Veessen op donderdagmiddag 11 januari wordt sterk versoberd.

De gemeente Heerde is om deze versobering gevraagd, nadat op woensdagmiddag 10 januari de gemeente Heerde verrast werd met het bericht dat het hoofd van de Republiek Basjkortostan niet aanwezig kan zijn voor de onthulling van dit monument. Het monument zal nu alleen worden gepresenteerd.

Wel zal de heer Chingizov, hoofd van het District Karmaskalinskiy, aanwezig zijn bij het presenteren van het beeld aan de gasten en andere belangstellenden.

Uiteraard willen wij als gastgemeente onze gasten ontvangen in Veessen. We doen dit volgens het programma om 14.15 uur in Veessen, waar om 14.45 uur enkele korte toespraken worden gehouden.

De plaquettes, die later op de sokkel zullen worden geplaatst, worden ten toon gesteld. De bloemen bij de plaquettes zijn in de kleuren van de vlag van respectievelijk Nederland, Gelderland en Heerde.

Start Basjkortostan-Nederland Festival

De start van het Basjkortostan-Nederland Festival, om 16.00 uur in mfa De Heerd, gaat wel gewoon door. Hierbij wordt een theatervoorstelling van “De Sneeuwstorm” van Alexander Poesjkin uitgevoerd, gevolgd door een Basjkierse zang- en dansshow.

De Minister van Cultuur van Basjkortostan, mevrouw Shafikova, is aanwezig bij de voorstelling in De Heerd.

Uitgelicht