Januari 2020

 • Vrijwilliger Heerde Energiek

  Xandra van Lipzig studeerde levensmiddelentechnologie in Wageningen en heeft oog voor kwaliteit. Na enkele banen in de voedselindustrie heeft ze de overstap gemaakt naar de wereld van de energie.

 • Nieuwe Nederlanders

  Verschillende inwoners van onze gemeente hebben onlangs de Nederlandse nationaliteit verkregen. Onder hen ook kinderen, waarvan de jongste net een jaar oud is.

 • Wat vindt u van de openingstijden van ons gemeentekantoor?

  De openingstijden van het gemeentekantoor zijn per 1 januari 2019 veranderd.

 • Opiniestuk 'Tijd om te kiezen'

  28 januari 2020

  De burgemeesters van Heerde, Hattem en Oldebroek hebben een opiniestuk geschreven die op 28 januari is geplaatst in het Nederlands Dagblad. Hieronder leest u de tekst.

 • 75 jaar bevrijding: Helpt u mee met het bevrijdingsvuur?

  Dit jaar vieren we 75 jaar vrijheid. Op 5 mei, Bevrijdingsdag, halen we het bevrijdingsvuur vanuit Wageningen naar de vier kernen in Heerde. Vanuit de kernen wordt het dan naar het Raadhuis gebracht. Doet u mee?

 • Kent u iemand die een lintje verdient?

  Op de laatste werkdag voor Koningsdag vindt de jaarlijkse lintjesregen plaats. Allerlei mensen die een bijzondere prestatie hebben geleverd, jarenlang vrijwilligerswerk hebben gedaan of zich op een andere manier hebben ingezet voor anderen krijgen een lintje, of officieel: een Koninklijke Onderscheiding. Voor veel van deze mensen is dit een kroon op hun werk.

 • Digitale dienstverlening weer normaal

  Er waren de afgelopen week wat problemen met de digitale dienstverlening, dit is nu hersteld.

 • Koninklijke Onderscheiding voor Jacco Schuurman

  Brandweerman Jacco Schuurman heeft op dinsdag 21 januari een Koninklijke Onderscheiding ontvangen uit handen van burgemeester Koops - Scheele.

 • Bent u geboren in april of mei 1945?

  We vieren dit jaar 75 jaar bevrijding. Heerde werd op 17 april 1945 bevrijd, terwijl op 5 mei Duitsland de capitulatie tekende. Vanwege deze twee belangrijke maanden zijn we op zoek naar inwoners van onze gemeente die in april of mei 1945 zijn geboren.

 • Hondenpoep hoort in de vuilnisbak

  Bent u hondenbezitter? Dan vragen we uw aandacht voor een onderwerp waar veel inwoners helaas mee te maken krijgen. Hondenpoep. En dat hoeft geen probleem te zijn als u gewoon de poep van uw hond opruimt.

 • Resultaten onderzoek Regionale Energiestrategie

  In november 2019 kregen inwoners van alle gemeenten van de Cleantech Regio, waartoe ook Heerde behoort, de kans om een enquête in te vullen over de mogelijkheden voor het opwekken van grootschalige duurzame energie. U kunt nu de resultaten bekijken.

 • Koninklijke onderscheiding echtpaar Oonk

  De heer Jan (J.E.) en mevrouw Rikie (F.J.) Oonk mochten beiden een Koninklijke Onderscheiding in ontvangst nemen bij hun afscheid van de Heerder Lawn Tennisclub (HLTC). Namens de Koning mocht burgemeester Jacqueline Koops – Scheele hen onderscheiden tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

 • Gemeente Heerde wil Fairtrade worden

  De gemeente Heerde wil Fairtrade worden. Een werkgroep van ondernemers is samen met gemeentelijke organisatie bezig om dit voor te bereiden.

 • ‘Denk mee en praat mee over de omgevingsvisie!’

  Online een mening geven of aansluiten bij één van de toekomstgesprekken. De gemeente Heerde nodigt inwoners en bezoekers uit om mee te denken en mee te praten over de omgevingsvisie.

 • Gemeente Heerde ontvangt toegankelijkheidssticker

  Het gemeentekantoor van Heerde is goed toegankelijk voor mensen met een fysieke beperking. Het Platform Gehandicaptenbeleid Heerde (PGH) kent daarom de toegankelijkheidssticker toe aan de gemeente.

 • Nieuwe gemeentegids binnenkort in uw brievenbus

  In de derde week van januari worden de nieuwe gemeentegidsen verspreid. In de gemeentegids vindt u gegevens over de gemeentelijke organisatie, maar ook over verenigingen, organisaties en andere instellingen die in Heerde actief zijn. De gids wordt één keer per jaar verspreid.

 • Hoe viert uw straat 75 jaar bevrijding?

  De werkgroep 75 jaar bevrijding in Heerde roept u op om vanaf 17 april (de bevrijding van Heerde) uw straat of buurt op een passende manier te versieren.

 • Koninklijke Onderscheidingen voor brandweermannen

  Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de brandweer is aan veertien brandweermannen uit de gemeente Heerde een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt. Al deze brandweermannen zijn 20 jaar of langer lid van de ‘vrijwillige brandweer Heerde/Wapenveld’.