Burgemeester Jan Willem Wiggers: 'Samen doorzetten'

Het was een harde boodschap die premier Rutte op 12 januari gaf en daarbij kwamen de aanvullende maatregelen van afgelopen week. We zitten in elk geval tot 9 februari in lockdown. Ons geduld wordt in deze tijden enorm op de proef gesteld, jong en oud.

Het is positief dat de cijfers in Heerde gemiddeld genomen positief afsteken tegen die in de omgeving en landelijk. Hoewel iedere zieke er natuurlijk één te veel is, wil ik u toch complimenteren met de mate waarop u zich aan de regels houdt. Want het is niet gemakkelijk. En hoe langer het duurt, hoe moeilijker het wordt. Zeker nu het eerste licht aan het eind van de tunnel zichtbaar is, met de start van de vaccinaties.

Maar helaas weten we ook, dat het nog maanden gaat duren voordat alles weer wat normaal kan worden. Ik verwacht dat we zeker tot in de zomer nog wel te maken zullen hebben met de anderhalve meter samenleving. Met alle gevolgen van dien voor bijvoorbeeld evenementen, theater en bioscoop of zelfs gewoon bezoek aan huis. En de avondklok die onze vrijheid beperkt.

Maar we zullen samen moeten blijven strijden tegen het coronavirus. Door ons aan de regels te houden, en zo de cijfers omlaag te brengen. Door ons te laten vaccineren wanneer het onze beurt is. Want we doen het niet (alleen) voor onszelf, maar voor iedereen om ons heen. 

Hoewel het steeds moeilijker wordt, wil ik u en jou daarom vragen om tóch door te zetten en de maatregelen te handhaven. Werk thuis, vermijd groepen, houd anderhalve meter afstand. Het is lastig maar noodzakelijk. Want alleen samen krijgen we corona onder controle. #samenzijnweheerde.

Met vriendelijke groet,
Jan Willem Wiggers, burgemeester

U kunt deze tekst ook als videoboodschap bekijken op YouTube.