Januari 2023

 • B&W blij met plannen in Heerde en Wapenveld

  30 januari 2023

  Het college van B&W van Heerde heeft ingestemd met een aantal mooie plannen die werden voorgelegd. Het meest opvallende is wel het plan van de Johanneskerk in het centrum van Heerde. Maar ook is het college tevreden met de plannen voor de bouw van enkele huizen in Veessen en een stukje natuurontwikkeling in Wapenveld.

 • Gemeenteraad roept inwoners op mee te denken over burgemeester

  30 januari 2023

  Naar verwachting neemt waarnemend burgemeester Jan Willem Wiggers in september afscheid van de gemeente Heerde. Om een burgemeesterskandidaat voor te dragen die bij Heerde past, vraagt de gemeenteraad de inwoners van Heerde mee te denken over het profiel van de nieuwe burgemeester.

 • Medewerker in beeld: Marleen Witteveen

  Een kansrijke start voor ieder kind is een belangrijke ambitie in het werk van Marleen Witteveen. Marleen, Coördinator Ouderbetrokkenheid in de gemeente Heerde, ondersteunt ouders van kinderen in de leeftijd van 0 – 12 jaar, gezinscoaches, lokale kinderopvang organisaties, de bibliotheek en basisscholen in het contact met elkaar.

 • Heerde Energiek zoekt zonnedaken

  24 januari 2023

  ‘Het jaar 2022 was best moeilijk voor het ontwikkelen van nieuwe zonnedaken’, aldus Lucius de Graaff, PR-man voor de energiecoöperatie Heerde Energiek. Die moeite werd veroorzaakt door de gestegen kosten en gestegen rente. Toch kon in 2022 nog het 8e zonnedak officieel door de burgemeester in gebruik worden genomen.

 • Ambassadeur voor de biodiversiteit

  24 januari 2023

  Caroline van de Burgt schrijft maandelijks over biodiversiteit en wat ze allemaal tegenkomt in haar tuin. Ze woont sinds 2006 met haar gezin in het buitengebied van Heerde en is sinds een jaar ambassadeur voor de biodiversiteit voor de gemeente Heerde.

 • Kerststukjes op de graven

  26 januari 2023

  We willen ook in het nieuwe jaar de begraafplaatsen weer netjes houden. Wilt u daarom de kerststukjes uiterlijk 31 januari opruimen?

 • Onderhoud en kappen bomen Griftdijk

  23 januari 2023

  Op 30 januari begint het onderhoud aan de bomen aan de Griftdijk in Heerde. De vitaliteit van een groot aantal bomen wordt slecht. Om geen onveilige situaties te krijgen is een grootschalige ingreep noodzakelijk. Hierbij worden niet alleen snoeiwerkzaamheden uitgevoerd, maar is ook de kap van 60 bomen nodig.

 • Kent u iemand die een lintje verdient?

  19 januari 2023

  Op de laatste werkdag voor Koningsdag is er de jaarlijkse lintjesregen. Allerlei mensen die een bijzondere prestatie hebben geleverd komen in aanmerking voor een lintje. Of officieel: een Koninklijke Onderscheiding.

 • Column van wethouder Stephan Nienhuis: 'Nieuwe kansen en mogelijkheden'

  17 januari 2023

  Vond u ook dat het jaar zo snel voorbij ging? En inmiddels is 2023 al weer een paar weken oud. De feestelijke en vrije dagen liggen achter ons en de dagelijkse bezigheden vullen in rap tempo onze agenda’s.

 • Gemeente Heerde start met online verlengen rijbewijs

  16 januari 2023

  Vanaf 1 februari 2023 kunt u in de gemeente Heerde online uw rijbewijs verlengen. U vraagt de verlenging via de website van de RDW. U kunt het rijbewijs al na 2 werkdagen ophalen in het gemeentekantoor. Online aanvragen is alleen mogelijk voor het verlengen van het rijbewijs, of bij uitbreiding van categorieën. Iemand die voor het eerst een rijbewijs aanvraagt moet hiervoor nog wel naar het gemeentekantoor.

 • Nieuwjaarstoespraak 2023 door burgemeester Wiggers

  12 januari 2023
 • Jobse en Jobse winnaar Cittaslowprijs

  12 januari 2023

  Jobse en Jobse in buurtschap Hoorn is de winnaar van de Cittaslowprijs van de gemeente Heerde. Deze prijs werd uitgereikt tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente op donderdagavond 12 januari. Burgemeester Wiggers: “Jobse en Jobse heeft deze prijs meer dan verdiend, door hun gastvrijheid, kwaliteit en lokale producten. Een uithangbord voor de gemeente en Cittaslow”.

 • Winnende loten inzamelingsactie kerstbomen

  12 januari 2023

  Wethouder Stephan Nienhuis heeft op 12 januari de winnende loten getrokken uit de loten die zijn ingediend tijdens de kerstbomenactie.

 • Cultuurplein Noord Veluwe

  09 januari 2023

  Muzieklessen, het bezoek aan een erfgoedlocatie, tekenen en lessen drama: het valt allemaal onder cultuureducatie. Om ervoor te zorgen dat dit soort lessen en activiteiten op een basisschool plaatsvinden, is er op elke basisschool een ‘Interne Cultuur Coördinator’ (ICC’er). Vaak een leerkracht met passie voor cultuur(educatie) die zorgt dat er een plan voor cultuur ligt én dat deze wordt uitgevoerd. De cultuurcoaches van Cultuurplein adviseren en ondersteunen hen naar behoefte.

 • Gemeentemagazine 2023 binnenkort in uw brievenbus

  09 januari 2023

  In week 3 wordt het nieuwe gemeentemagazine verspreid. In het magazine staat informatie over de gemeentelijke organisatie en natuurlijk ontbreekt het uitgebreide adressengedeelte niet. Adressen van uiteenlopende instellingen, verenigingen, organisaties, bedrijven, enzovoort.

 • Nieuwe Nederlanders

  09 januari 2023

  Op 15 december hebben 4 personen de Nederlandse nationaliteit gekregen door naturalisatie of door bevestiging van optie. De Koninklijk Besluiten zijn door onze burgemeester uitgereikt aan de heren Thomson en Othman. De bevestigingen van opties zijn uitgereikt aan de dames Whiteman en Vojnoviç.

 • Bedrijfsbezoek Wasserij De Beek

  02 januari 2023

  Onlangs bezocht wethouder Wolbert Meijer Wasserij De Beek. Dit is een familiebedrijf dat al meer dan 100 jaar bestaat.