Jobse en Jobse winnaar Cittaslowprijs

Jobse en Jobse in buurtschap Hoorn is de winnaar van de Cittaslowprijs van de gemeente Heerde. Deze prijs werd uitgereikt tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente op donderdagavond 12 januari. Burgemeester Wiggers: “Jobse en Jobse heeft deze prijs meer dan verdiend, door hun gastvrijheid, kwaliteit en lokale producten. Een uithangbord voor de gemeente en Cittaslow”.

Jaarlijks reikt de gemeente de Cittaslowprijs uit aan iemand, een organisatie of vereniging die de Cittaslow-waarden uitdraagt. Cittaslow is het internationale keurmerk van gemeenten ‘waar het leven goed is’. Dit betekent een gastvrije gemeente; een gemeente met oog voor de leefomgeving, duurzaamheid en cultuurhistorie; een gemeente waar mensen kunnen genieten in een menselijk tempo. De gemeente Heerde draagt dit keurmerk sinds 2012.

Burgemeester Wiggers noemde bij de uitreiking Jobse en Jobse een terechte winnaar. In de afgelopen jaren heeft Jobse en Jobse een mooi bedrijf neergezet in het pand De Eendracht in Hoorn. Het bedrijf vormt een verbindende factor voor dit buurtschap en de omgeving, waar je kunt genieten van heerlijk eten. Het is ook een ideale stopplaats voor fietsers en wandelaars. De gastvrijheid, de betrokken manier van werken, de kwaliteit van het eten en de aandacht voor producten uit de eigen omgeving sluiten goed aan bij het gedachtengoed van Cittaslow. 

cittaslowprijs