Januari 2024

 • Heerde plaatst Ecomaat bij Van Meurspark

  30 januari 2024

  Bij de plannen voor het centrumgebied van Heerde heeft de gemeente ook oog voor natuur. Daarom plaatst de gemeente Heerde op 1 februari een Ecomaat aan de rand van het gebied in het Van Meurspark.

 • Openstelling aanwijzingsprocedure lokale omroep

  25 januari 2024

  Op 30 november 2024 vervalt de 5-jarige aanwijzing van Stichting Lokale Omroep Heerde als lokale omroep voor onze gemeente. Het Commissariaat voor de Media heeft daarom een aanwijzingsprocedure lokale omroep opengesteld.

 • Wethouder Stephan Nienhuis: 'Hoe (gaan) de kwartjes vallen..'

  30 januari 2024

  We zijn al weer een maand onderweg in het nieuwe jaar, wat vliegen de dagen voorbij! Januari startte met de nieuwjaarsreceptie. De eerste met onze burgemeester Prinsen. Zijn toespraak is er één om te onthouden. Voor wie er niet bij was, tijdens zijn verhaal haalde hij de misschien wel meest geciteerde zin uit ons Heerder volkslied aan: ‘Heerde blief maar fijn bie ’t olde’.

 • Bekrachtiging van samenwerking brengt IJsselvallei in nieuwe stroomversnelling

  25 januari 2024

  Op 24 januari hebben 11 partijen hun handtekening gezet onder de samenwerking in de IJsselvallei. Deze gezamenlijke inspanning bevestigt hun toewijding om samen te werken aan de uitvoering van het Masterplan IJsselvallei. De ondertekening symboliseert de samenwerking waarbij overheden, natuurorganisaties, de agrarische sector en toeristische ondernemers de handen ineen slaan om de mooiste vallei van Nederland te worden.

 • Locatie ‘van Setten van Loenen’ krijgt grandeur van ‘Hotel Boeve in een nieuwe jas’

  24 januari 2024

  De locatie Van Setten/Van Loenen (Dorpsstraat 27/27a) is velen al jarenlang een doorn in het oog. Realisatie van een nieuw, beeldbepalend pand, waarmee het centrum enorm wordt opgeknapt, is eindelijk binnen handbereik. Met deze plannen komt de grandeur van het oude Hotel Boeve terug in het hart van Heerde.

 • Heb je een goed idee of een plan voor Heerde 850 jaar?

  23 januari 2024

  De geschiedenis van Heerde begint in 1176. In 2026 vieren we dat de gemeente Heerde 850 jaar bestaat. Dat willen we het jaar rond vieren met activiteiten voor en door inwoners.

 • Gemeentemagazine 2024 verspreid

  17 januari 2024

  In week 2 is het gemeentemagazine 2024 verspreid. In het magazine staat informatie over de gemeentelijke organisatie en natuurlijk ontbreekt het uitgebreide adressengedeelte niet. Adressen van uiteenlopende instellingen, verenigingen, organisaties, bedrijven, enzovoort. Heeft u geen gemeentemagazine ontvangen? Neem dan contact op met Akse Media.

 • Wethouder Wolbert Meijer: 'Kale vlakte'

  25 januari 2024

  In het hart van het Heerder dorp ligt een kale vlakte. Stukje bij beetje zijn de gemeentewerf en andere opstallen uit elkaar gehaald en afgevoerd. Als in de komende weken het terrein bouw- en woonrijp gemaakt is, gaan we bouwen.

 • Kwijtschelding gemeentelijke belastingen

  11 januari 2024

  Eind januari valt de gemeentelijke belastingaanslag bij u in de brievenbus. Vanaf dat moment kunt u kwijtschelding aanvragen bij de gemeente Heerde voor uw afrekening diftar (gedeeltelijk) en afvalstoffenheffing (vastrecht).

 • Ondertekening contract bouw mfa Wapenveld

  30 januari 2024

  Vrijdag 12 januari ondertekenden Stephan Nienhuis (wethouder gemeente Heerde), Wim Prins (directeur Prins Bouw) en Bart Wopereis (directeur WSi techniek) het contract voor de bouw van de nieuwe mfa in Wapenveld. De bedoeling is dat de bouw in april begint.

 • Klimaatburgemeester Han Verhoeven wint Cittaslowprijs

  12 januari 2024

  Klimaatburgemeester van Heerde Han Verhoeven is de winnaar van de Cittaslowprijs. Deze prijs werd uitgereikt tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente op donderdagavond 11 januari.

 • Toespraak burgemeester tijdens de nieuwjaarsreceptie

  11 januari 2024
 • Winnende loten inzamelingsactie kerstbomen

  11 januari 2024

  Op 10 januari zijn weer veel kerstbomen ingezameld. Voor iedere ingeleverde kerstboom werd een lot verstrekt met een kans op 1 van de 7 prijzen van € 20,-. Uit die loten heeft wethouder Stephan Nienhuis op 11 januari de 7 winnende loten getrokken.

 • Start uitvoering Samenwerkingsagenda Kop van de Veluwe

  10 januari 2024

  Op dinsdag 9 januari hebben zes bestuurlijke partners de samenwerkingsagenda Kop van de Veluwe ondertekend. Het zijn de gemeenten Elburg, Hattem, Heerde en Oldebroek, de provincie Gelderland en Waterschap Vallei en Veluwe. In deze samenwerkingsagenda zetten zij de koers uit voor de korte en lange termijn. Diverse beleidsopgaven zijn vertaald naar gebiedsgerichte opgaven die de partners in samenwerking uitvoeren. Hiermee draagt de Kop van de Veluwe bij aan de ruimtelijke plannen van de provincie Gelderland.

 • Maandelijks inloopspreekuur wethouder van Ommen

  19 februari 2024

  Heeft u vragen, ideeën, zorgen en kansen die u met hem wilt delen? Kom dan naar het maandelijkse inloopspreekuur van 15.00 uur tot 16.00 uur bij Stip aan de Sportlaan 2 in Heerde.  

 • Rondkomen: alle informatie op een rij

  04 september 2023

  Voor steeds meer mensen is het lastiger om rond te komen. Boodschappen worden duurder en de energierekening stijgt. De gemeente, Stip en de verschillende vrijwilligersorganisaties kunnen u ondersteuning bieden wanneer u er zelf niet meer uitkomt. Samen zijn we Heerde.