Heb je een goed idee of een plan voor Heerde 850 jaar?

De geschiedenis van Heerde begint in 1176. In 2026 vieren we dat de gemeente Heerde 850 jaar bestaat. Dat willen we het jaar rond vieren met activiteiten voor en door inwoners.

Logo 850 jaar

Jij als inwoner, vereniging of organisatie bent aan zet om met goede ideeën of plannen te komen. De gemeenteraad heeft geld gereserveerd voor de onkosten van activiteiten. Voor je eigen inzet of voor de inzet van je vereniging of groep krijg je geen vergoeding.

Stuur voor 1 april 2024 je idee of plan naar heerde850@gmail.com. Heb je al een begroting? Stuur die dan mee. Maar ook zonder begroting zijn we benieuwd naar je voorstel. Denk voor de financiering ook aan andere inkomsten en vermeld deze in je voorstel. Je idee of plan wordt na 1 april besproken door een initiatiefgroep van betrokken inwoners uit Veessen, Vorchten, Wapenveld en Heerde. 

Waar kijken we naar?  

  • Zijn de activiteiten gespreid over het jaar en over de dorpskernen?
  • Is het (financieel) toegankelijk voor inwoners?
  • Staan de onkosten in verhouding tot de activiteit?
  • Is er voor ‘elk wat wils’?

Je hoort van ons of je idee of plan nog wat verder uitgewerkt moet worden. Vóór 1 oktober 2024 is er in elk geval contact met je geweest over je voorstel. Daarna wordt er een voorlopig jaaroverzicht voor 2026 gemaakt.

In februari 2025 weet waar je aan toe bent en kan de rest van het jaar gebruikt worden voor de voorbereiding. Heb je vooraf vragen? Stuur ze met je telefoonnummer naar heerde850@gmail.com, dan nemen we contact met je op. Als werkgroep Heerde 850 jaar kijken we uit naar je voorstel. 

Binnenkort kun je ons volgen via de website Heerde 850. We informeren je wanneer de website in de lucht is.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Olaf Prinsen

Als burgemeester kijk ik uit naar 2026, het jaar waarin we als inwoners samen vieren dat de gemeente Heerde 850 jaar bestaat. Ik ben dan ook blij met de initiatiefgroep die als ambassadeurs van dit jubileumjaar de achterban enthousiasmeert. Uit deze groep is een werkgroep samengesteld. Ik ben gevraagd om voorzitter te worden van deze werkgroep. Ik doe dat graag, want voor zo’n belangrijk jaar wil ik mij ook inzetten. Doe je ook mee?