Klimaatburgemeester Han Verhoeven wint Cittaslowprijs

Klimaatburgemeester van Heerde Han Verhoeven is de winnaar van de Cittaslowprijs. Deze prijs werd uitgereikt tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente op donderdagavond 11 januari.

Jaarlijks reikt de gemeente Heerde de Cittaslowprijs uit aan iemand, een organisatie of vereniging die de Cittaslow-waarden uitdraagt. Cittaslow is het internationale keurmerk van gemeenten ‘waar het leven goed is’. Dit betekent een gastvrije gemeente; een gemeente met oog voor de leefomgeving, duurzaamheid en cultuurhistorie; een gemeente waar mensen kunnen genieten in een menselijk tempo. De gemeente Heerde draagt dit keurmerk sinds 2012.

Winnaar Cittaslowprijs2Dat Han Verhoeven oog heeft voor de leefomgeving en duurzaamheid is wel duidelijk. In de gemeente Heerde is ze samen met haar partner actief als klimaatcoach en voeren ze klimaatgesprekken. Daarnaast meldde ze zichzelf aan als klimaatburgemeester voor het komende jaar voor de gemeente Heerde. Een mooi en inspirerend initiatief. Als klimaatburgemeester wil ze anderen in de gemeente inspireren om zich ook in te zetten voor een duurzamer Nederland. Iedereen is daarbij nodig: inwoners, overheid, bedrijven en media.

Burgemeester Prinsen noemde bij de uitreiking Han Verhoeven een terechte winnaar: “De manier waarop Han in gesprek gaat over ons eigen handelen op het gebied van klimaat en duurzaamheid is een goed voorbeeld hoe je met elkaar in gesprek kan komen en blijven. Dat mag gezien, gehoord en beloond worden met deze Cittaslow prijs.”