Wethouder Wolbert Meijer: 'Kale vlakte'

In het hart van het Heerder dorp ligt een kale vlakte. Stukje bij beetje zijn de gemeentewerf en andere opstallen uit elkaar gehaald en afgevoerd. Als in de komende weken het terrein bouw- en woonrijp gemaakt is, gaan we bouwen.

Wolbert MeijerDie kale vlakte markeert het einde van een langere periode om tot een gedragen plan voor ons centrum te komen. Sinds 2016 zijn we met verschillende partijen in gesprek geweest om woningen te bouwen en ruimte te reserveren voor winkels, groen, water en parkeren. Zo'n fase van onderhandelen is voor de partijen die erbij betrokken zijn, heel interessant.

Zeker bij een nieuw plan midden in het centrum spelen veel belangen een rol. Wie daarbij niet betrokken is, kan soms de indruk krijgen dat het allemaal wel erg lang duurt. Ook de gemeenteraad moedigde ons regelmatig aan flink tempo te maken. Toch is het zinvol geweest dit plan zorgvuldig vorm te geven, met respect voor ieders belang. Als je iets van waarde toevoegt aan het dorp, moet je er samen zeker van zijn dat het Heerde vitaler, socialer, groener en economisch sterker maakt. Dat gaat nu gebeuren.

2024 wordt het jaar van uitvoering. De schop gaat de grond in. Die kale vlakte wordt een mooie toevoeging aan het centrum van Heerde. Samen met de verschillende partners gaan we het verschil maken. Plannen maken is een geduldig proces van geven en nemen. Daar merk je op straat niet zoveel van. Het bouwen van de nieuwe woningen zie je straks dagelijks vorderen. Die kale vlakte vormt dan een mooie verbinding van het Van Meurspark naar het centrum van het dorp. Die kale vlakte wordt de Van Meurshof.

Wolbert Meijer,
Wethouder