Pmd gaat om verpakkingsmateriaal

Tijdens onze buitenactiviteiten in de zomermaanden zorgen we ongemerkt voor veel afval.

Denk bijvoorbeeld aan een wegwerpbarbecue, een lek opblaaszwembad of een kapotte tuinstoel. Voorbeelden van voorwerpen die niet thuis horen bij de pmd-inzameling maar daar vaak toch belanden.

Verpakkingen

Pmd staat voor plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankenkartons. Het gaat alleen om verpakkingsafval uit het huishouden. Gebruiksvoorwerpen zoals tuinstoelen en opblaaszwembaden horen daar niet bij. Deze voorwerpen verstoren het sorteerproces. U kunt ze als het past in de grijze container doen en anders afleveren bij het milieubrengstation.

Stel jezelf bij het scheiden van pmd altijd de vraag; ‘is mijn afval een verpakking van plastic of metaal of een drankenkarton?’ Is het antwoord op deze vraag ja, dan hoort het bij pmd en anders niet. Een uitgebreide lijst met wat er wel en niet bij pmd hoort is te vinden op www.rova.nl/pmd.

Meer informatie

Op www.rova.nl/pmd vindt u meer informatie over de inzameling en recycling van pmd. Daarnaast vindt u hier meer tips over het scheiden van pmd-afval. Heeft u vragen over de pmd-inzameling, neem dan contact op met het ROVA Klantcontactcentrum, 038 427 37 77 of via www.rova.nl/contact.

Het ROVA Klantcontactcentrum is op werkdagen bereikbaar tussen 8.00 en 20.00 uur en op zaterdag van 10.00 en 15.00 uur.