Column van wethouder Wolbert Meijer: Vertragen

Wandelen is een mooie bezigheid. Wandelen is tot rust komen, je zintuigen verder openzetten. Geuren, kleuren en geluiden ervaren. Een intense ervaring om de schoonheid van het landschap in je op te nemen.

Wandelen is vertragen. Vertragen is levenskunst. Loskomen van de 24-uurseconomie, van werk, sociale media en telefoon. Dat vraagt actief terugschakelen. Iedere zomer is dat een uitdaging. Iedere vakantie kost het een paar dagen om snelheid te minderen en het hoofd, de handen en de agenda leeg te maken.

De oogst na vertraging is rijk: rust, beleving, ontmoeting, gesprek, verdieping van relaties. En uiteraard genieten van alles wat je tijdens de wandeling meemaakt.

Onlangs is de nieuwe wandelkaart Hattem-Heerde-Epe verschenen. Er staan een paar prachtige wandelroutes en klompenpaden op. Een mooi resultaat waaraan diverse partijen, waaronder Visit Heerde, hun bijdrage leverden.

Bij de toeristische informatiepunten is deze wandelkaart verkrijgbaar. Voor, tijdens en na de wandeling is er op vele plekken gelegenheid om iets te eten of te drinken.

Als je gaat wandelen met deze kaart op zak, ga je vast vanzelf vertragen. De Veluwe, de Renderklippen, de IJsselvallei, de dorpen, de sprengen en beken zijn stuk voor stuk parels om van te genieten. Een mooie wandeling en een mooie zomer gewenst!