En de winnaar is….

Vandaag, vrijdag 10 juli, heeft burgemeester Jacqueline Koops de winnaar van de fotowedstrijd in het zonnetje gezet.

De absolute nummer 1 was de foto van de “Schaapskooi Epe-Heerde” van Christie Sanders met 175 stemmen. “Herfst, herfst wat heb je te koop?” van Mariska van den Berg-van Marle heeft de tweede plaats veroverd en “De zonsondergang tegemoet wandelen” van Natascha van der Zwan staat op de derde plaats. Zij ontvingen allemaal een cittaslow-pakket, een mand met lokale producten. Daarnaast kreeg Christie haar foto in een mooie lijst aangeboden door de burgemeester. De foto’s van Berend Jan Tessemaker, “Onder de klei op de beleefplekke” en “Broekstraat op oudejaarsdag” van Daniëlle Slob eindigden op de vierde en vijfde plek. Alle vijf foto’s krijgen een mooie plek in de nieuwe locatie 0-100. Iedereen van harte gefeliciteerd!

Terugblik

Want weet u het nog? Vorig jaar november vroegen wij u om een foto in te sturen van iets in de gemeente Heerde waar u trots op bent. Na een voorzichtige start kregen we vele prachtige foto’s toegestuurd. Niet zo gek in een gemeente met zoveel mooie plekjes. Na het sluiten van inzendingen kon er gestemd worden. Ook daar gaf u massaal gehoor aan. In totaal hebben bijna 450 inwoners hun stem uitgebracht.

Uitreiking later dan gepland

Een vakjury, bestaand uit vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties, selecteerden de 5 beste foto’s. Net op het moment dat we deze 5 foto’s hadden geëxposeerd in De Heerd en Hof van Cramer brak de coronacrisis uit. Dit is ook de reden dat het even stil is geweest rondom de fotowedstrijd. In aangepaste vorm heeft de burgemeester de winnaar alsnog kunnen feliciteren en de prijs kunnen uitreiken.

De uitreiking van de prijs aan de winnares:

winnares fotowedstrijd

En de nummers 2 en 3:

nr 2   nr 3

 

1. Schaapskooi Epe-Heerde

Schaapskooi Epe-Heerde

2. Herfst, herfst wat heb je te koop?

Herfst, herfst wat heb je te koop

3. De zonsondergang tegemoet wandelen”

De zonsondergang tegemoet wandelen

4. Onder de klei op de beleefplekke

Onder de klei op de beleefplekke

5. “Broekstraat op oudejaarsdag

Broekstraat op oudejaarsdag