Onderwijs en kinderopvang ondertekenen Preventieakkoord

Gezond zijn en gezond blijven, dat wil toch iedereen? Preventie en gezondheid verdienen een centrale plek in ons dagelijkse leven. En daar kun je niet jong genoeg mee beginnen!

De kinderopvang en het onderwijs in de gemeente Heerde hebben daarom een Preventieakkoord ondertekend en werken onder andere aan:

  • Het geven van informatie over gezonde voeding en hoe je een gezonde maaltijd kunt maken.
  • Het samen met de onderwijsinstellingen uitbreiden van het programma 'De gezonde school'.  Daarin krijgen thema's zoals voeding, roken, bewegen, sport en welbevinden de aandacht.
  • Het stimuleren van bewegend leren en doorbreken van een zitcultuur.

Zo zetten kinderopvangorganisaties Twerkel, ‘t Hummelhuis en KOM zich allemaal in voor gezond eten en drinken. Als je bij Twerkel binnenkomt staat de kan met komkommerwater al op tafel. ’t Hummelhuis zet om half vijf ‘s middags niet langer een schaal met crackers en smeerkaas klaar, maar geeft nu de kinderen groentesnacks te eten. ‘t Hummelhuis benadrukt het succes daarvan: ‘Het verbaast iedereen hoe snel de schaal weer leeg is.’

Een aantal scholen doet al mee aan ‘De gezonde school’ en bewegend leren is op veel scholen inmiddels onderdeel van het rekenprogramma. ‘Buitenspelen doen we veel, ook in de regen’, aldus CBS het Kristal. CBS Het Talent is gecertificeerd als gezonde school en krijgt jaarlijks schoolfruit. CBS de Dominee van Maasschool wil een groentetuin die wordt onderhouden door vrijwilligers. Ook de Jenaplanschool heeft zich aangemeld en onderstreept het preventieakkoord van harte. De gemeente Heerde is trots op hun bijdrage, want gezonde kinderen en leerlingen presteren beter!

Wil jij in gesprek over het preventieakkoord en deze ondertekenen? Mail dan naar gemeente@heerde.nl met als onderwerp ‘preventieakkoord’.

Ondertekenen Preventieakkoord