Stephan Nienhuis en eerste brainstormsessie adviesvangers

Stephan Nienhuis: 'Vorige week was ik ‘s avonds aanwezig bij het Steun- en informatiepunt (Stip) in Heerde. Daar werd de  eerste brainstormstormsessie ‘adviesvangers’ gehouden. Adviesvangers is voor Heerde een nieuwe methode die we vooral gaan gebruiken om in gesprek te gaan met jongeren uit onze gemeente.

De avond begon met pizza’s en een creatieve kennismaking. Hierdoor voelde iedereen zich vrij om met elkaar op een leuke manier van gedachten te wisselen. Er werd op speelse wijze gebrainstormd en ideeën verzameld. De hoofdvraag aan onze jongeren deze avond was om mee te denken over een ‘after-corona activiteit’ of actie. En wat de gemeente daarin kan betekenen. De jongeren konden aangeven welke ideeën zij op dit moment het belangrijkst vinden. Een bijzonder leuke manier om jeugd te betrekken bij actuele vragen. Ik heb er al een paar potentiële raadsleden tussen gezien!

Het is prachtig om te zien dat de locatie Stip meer en meer de functie krijgt die voor dit gebouw bedacht was en dat dit soort initiatieven weer fysiek kunnen plaatsvinden. Je merkte bij iedereen, zowel de jongeren als onze medewerkers, dat het een verademing was dat we weer een keer, in gepaste omvang, bij elkaar konden komen.

Verschillende activiteiten beginnen weer meer vorm te krijgen en ook is het inloopspreekuur Stip weer begonnen. Dat betekent dat de deur open staat voor alle inwoners van alle leeftijden met vragen op sociaal terrein. Denk daarbij aan vragen over Wmo, jeugd en gezin, schulddienstverlening maar ook middelengebruik of huiselijk geweld.

Heeft u vragen of wilt u uw verhaal kwijt? Loop dan eens binnen voor een kop koffie en een gesprek. U bent van harte welkom bij Stip aan de Sportlaan 2h. En heb jij als jongere zin om een volgende keer ook mee te denken? Meld je dan alvast aan voor een volgende adviesvangerssessie via ikdoemee@heerde.nl.'