Bedrijfsbezoek Dalli-De Klok

Onlangs hebben de wethouders Wolbert Meijer en William van Ommen een gecombineerd bedrijfsbezoek gebracht aan Dalli-De Klok. Dit vanuit de portefeuilles economie en werk en inkomen. Directeur Robert Eikelboom en een aantal managers zorgden voor een hartelijk ontvangst. Ze namen de wethouders mee in de 175-jarige bedrijfsgeschiedenis van het familiebedrijf Dalli en de ontwikkeling van de locatie in Heerde, waar rond 1902 het familiebedrijf De Klok is begonnen.

De Dalli-group is een bedrijf dat producten maakt in de cosmetische en huishoudelijke branche. Er zijn onder andere vestigingen in Duitsland, Nederland en Oostenrijk, waar zo rond de 1800 mensen werken. In zeer korte tijd hebben zij zich binnen deze Europese markten als consumentgoederenproducent goed kunnen vestigen. Maar de coronapandemie heeft wel een enorme impact gehad op het bedrijf, wat nog steeds uitwerking heeft op de bedrijfsvoering. 

In de locatie in Heerde produceert Dalli spoelmachine- en wasmachinetabletten. De wethouders zijn meegenomen in de huidige ontwikkelingen, zoals circulair, innovatief en duurzaam ondernemen. Bijvoorbeeld de inzet van reststromen vanuit de landbouw als grondstof voor hun product. Of het aanbieden van gestapelde tabletten in de verpakking, zodat er ook minder verpakkingsmateriaal nodig is, wat op dit moment nog vrij uniek in de markt is.

Ook de werkgelegenheid en de inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt is aan de orde gekomen. Binnen de Dalli-De Klok zijn er mensen aan het werk vanuit het werkleerbedrijf Lucrato. Met elkaar is er gesproken over een toekomstige inzet van mensen vanuit dit werkleerbedrijf.

Bedrijfsbezoek Dalli-De Klok