Koopovereenkomst voor centrumplan Heerde getekend

De gemeente Heerde, samenwerkingspartner Van Wijnen en Woonstichting Triada hebben op 6 juli de koopovereenkomsten getekend om gemeentelijke grond over te dragen voor de bouw van woningen in het centrum van Heerde. De daadwerkelijke overdracht zal later gebeuren.

De betrokken partijen werken constructief samen aan de ontwikkeling van het centrum van Heerde. In een deel van dit gebied, op het terrein van de oude gemeentewerf, worden woningen gebouwd in verschillende categorieën. Naast de woningen die Van Wijnen zal verkopen en bouwen, komt er ook een appartementencomplex van Triada met 22 appartementen voor de sociale huur.

De ondertekening van de koopovereenkomsten is weer een belangrijke stap richting de uitvoering van het centrumplan. Binnen het centrumplan worden naast het terrein van de oude gemeentewerf ook andere locaties herontwikkeld, waaronder de voormalige ABN-locatie, locatie Van den Belt en de locatie Van Setten - Van Loenen. 

Om tot de bouw van de woningen op het terrein van de oude gemeentewerf te kunnen komen moet de gemeenteraad hiervoor een bestemmingsplan vaststellen. De gemeenteraad besluit hierover na de zomer.

Het tekenen van de koopovereenkomst centrum Heerde. In het park. Aan de tafel zitten: Op de foto staan (van links naar rechts: Wolbert Meijer, gemeente Heerde Maarten van Reeze, Van Wijnen Stephan Nienhuis, gemeente Heerde Wim Klein Langenhorst, Triada