Olaf Prinsen voorgedragen als nieuwe burgemeester van Heerde

De raad van Heerde heeft op 6 juli 2023 besloten om de heer Olaf Prinsen bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties voor te dragen als burgemeester voor de gemeente Heerde.

Het ministerie van BZK zal zorgdragen voor de zogeheten Kroonbenoeming, waarna de heer Prinsen naar verwachting begin oktober van dit jaar als burgemeester zal worden geïnstalleerd. Daarmee volgt hij Jan Willem Wiggers op, die sinds november 2020 de burgemeestersfunctie waarnam.

Het raadsbesluit is het sluitstuk van een procedure die ruim een half jaar heeft geduurd en startte met de vaststelling van een profielschets waaraan liefst 134 inwoners van Heerde hebben meegewerkt. Er meldden zich 33 belangstellenden voor de burgemeestersvacature in Heerde, waaruit uiteindelijk Olaf Prinsen door de gemeenteraad als de meest geschikte kandidaat is geselecteerd.

Olaf Prinsen woont momenteel in Apeldoorn en is 39 jaar. Hij is getrouwd en vader van twee kinderen. Hij was wethouder in Apeldoorn, directeur van de Koninklijke Vereniging voor Afvalmanagement (NVRD) en is op dit moment directeur Jeugdzorg Nederland. 

Namens de raad was de zogeheten Vertrouwenscommissie belast met de uitvoering van het selectieproces. Commissievoorzitter Joke Grotenhuis over de gekozen kandidaat: ”Olaf is een charismatische en bevlogen kandidaat die mensen weet te verbinden en te inspireren. We zijn blij met hem als burgemeester en met zijn keuze voor Heerde.”

Ontvangst Olaf Prinsen