Wethouder William van Ommen: 'Een jaar als wethouder'

Dik een jaar geleden ben ik begonnen als wethouder in onze mooie gemeente. Een mooi moment om eens de balans op te maken. Balans. Dat is sowieso een belangrijk woord in deze baan. Balans houden tussen werk en privé, dat is lastig. Vraag maar eens aan mijn vrouw en kinderen…

Toch kijk ik terug op een erg mooi jaar. Een jaar waarin ik vooral kennis mocht maken met enorm veel mensen. Ik heb geprobeerd om een kijkje te nemen op alle plekken die voor mijn portefeuilles van belang zijn. Bij zorginstellingen, culturele instellingen, op basisscholen, kinderdagverblijven en nog veel meer. 

Contact met de inwoners, dat vind ik erg belangrijk. Daarom houd ik ook maandelijks een inloopspreekuur bij Stip aan de Sportlaan in Heerde. Ik ben blij te zien dat mensen mij steeds beter weten te vinden. De laatste keer was het echt volle bak! Nog blijer ben ik als de uiteindelijke uitkomst ook nog eens goed is. Dat kan niet altijd helaas, maar het is toch al regelmatig voorgekomen dat ik wat heb kunnen betekenen voor degenen die langskwamen.

En dat maakt dat ik zo blij ben met mijn (sociale) portefeuilles. Ik vind mezelf een ‘mensenmens’ en kan er niet tegen als ik onrecht voel, of als mensen verdrietig of boos zijn. Om die reden probeer ik zoveel mogelijk mensen te spreken. Ook in de komende jaren. Elders op deze website vindt u de data waarop ik na de vakantie mijn inloopspreekuren houd. Daar leest u ook voor welke onderwerpen u bij mij terecht kan.

Wellicht tot snel!

William van Ommen, wethouder

William van Ommen